NRK Meny
Normal

Evelyn ble overrasket – kan bli «årets ildsjel»

Evelyn Veisten fra Østre-Toten sørger for at funksjonshemmede kan møtes og drive med idrett. Nå kan hun vinne en svært høythengende pris under Idrettsgallaen.

Evelyn Veisten

OVERRASKET OG OVERLYKKELIG: Evelyn Veisten syns det var vanskelig å ta inn over seg at hun er nominert til årets ildsjel under Idrettsgallaen.

Foto: Anne Næsheim / NRK

Hun ble svært overrasket på en mandagskveld, Evelyn Veisten, leder i Østre Toten helsesportlag.

Like før de skulle starte treninga i Totenhallen fikk hun nemlig vite at hun er en av fem finalister til årets nasjonale ildsjelpris som deles ut under idrettsgallaen 6. Januar.

– Tusen, tusen takk! Dette er nesten mer enn jeg kan greie, sa en overveldet Evelyn, til stor applaus fra alle de frammøtte.

Overrasket like før trening

Evelyn har i over 20 år lagt til rette for at folk med ulike handikap kan møtes og drive med håndball og boccia.

De yngste utøverne er 17 – de eldste er 70+. Begeistringen og takknemligheten er stor over det tilbudet som Evelyn gir, og selv er Evelyn klar på at gleden går begge veier.

– Jeg føler at jeg får veldig mye tilbake. Jeg ser hvor glade de blir av mestringen, og den utviklingen de har hatt fra de startet og til nå.

SE TV-REPORTASJE: Det ble stor jubel og ståhei da Evelyn ble overrasket like før treningen i Totenhallen. Se reaksjonen her!

Krysser fingre og tær

Det var klubben som nominerte Evelyn. I nominasjonsteksten skrev de blant annet:

«Evelyn har betydd, og betyr mye for Østre Toten Helsesportlag og hun betyr også mye for de svakeste ungdommene/unge voksne i vår kommune og nabokommuner, som ikke har et tilbud i andre idrettslag. Evelyn er også tilgjengelig for disse ungdommene/unge voksne til nesten alle døgnets tider. Det er ikke få timer hun bruker i løpet av ei uke på å snakke med, sende meldinger til og være tilgjengelig for dem på Facebook».

Over 660 forslag på kandidater til «årets ildsjel» kom inn, først ble de til 19 fylkeskandidater, deretter til de fem finalistene.

Lisbeth Owren i helsesportlaget er jublende glad for at Evelyn ble valgt ut, i den knalltøffe konkurransen.

– Jeg må bare si at en mer verdig kandidat vet ikke jeg om. Så jeg krysser fingre og tær for at folk stemmer på deg, Evelyn!

En fagjury skal sammen med «folk flest» bestemme hvem som vinner prisen. Avstemningen åpner i midten av desember, og vinneren får prisen under Idrettsgallaen 6. januar.

Evelyn Veisten overrasket

KVARTETT: Det var denne kvartetten som overrasket Evelyn Veisten og fortalte at hun er nominert til årets ildsjel. Fra venstre: Tore Stubrud (organisasjonssjef i Oppland idrettskrets), Tor Ole Richardsen (medlem i Østre Toten helsesportlag). Lisbeth Owren (medlem i laget og den som nominerte Evelyn) og Marit Roland (som sitter i juryen og i idrettsstyret i Norges idrettsforbund).

Foto: Anne Næsheim / NRK