NRK Meny
Normal

Etterslukning pågår

Brannvesenet har kontroll på låvebrannen i Furnes. Politiet oppfordret i morgentimene folk i området til å holde vinduer lukket på grunn av sur røyk.

Laster kart, vennligst vent...

Politiet fikk melding om brann i en låve i Furnes kl. 05.21. En ukjent antall bildekk var lagret i bygningen og førte til stor røykutvikling. Politiet oppfordret folk i området til å holde vinduer og lufteluker lukket mens slukningsarbeidet pågår.

– Det er fordi låven inneholder et ukjent antall dekk. Det kommer sur svart røyk fra brannstedet som legger seg ned igjen. Da kan det være trygt og godt å lukke vinduer og lufteluker, sier operasjonsleder i Innlandet politidistrikt Trond Ola Berg.

Laster Twitter-innhold

Høner sluppet ut

De første meldingene fra politiet opplyste at det ikke var dyr i låven. Ved halv ni-tiden sier imidlertid påtroppende operasjonsleder Stig Folstad Hansen at det var høner i bygningen.

– Det var høner i låven. De ble sluppet ut, sier Hansen.

Slukningsarbeid pågår

Brannvesenet driver nå med etterslukningsarbeid.

– Vi oppfordrer folk til å holde vinduer lukket hvis de føler ubehag med røyken, sier Hansen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kollisjon i Elverum

    Det har vært en kollisjon på Riksveg 3 i Elverum nord for Elgstua i retning Rena. Det er mulig å passere forbi.

  • Ingen skadet trafikkulykke Valdres

    Ingen kom til skade da tre kjøretøy var involvert i et trafikkuhell på E16 i Nord- Aurdal i ettermiddag. Vegen er nå ryddet og åpen for trafikk.

  • Fv 215 Brenna åpen igjen

    Fylkesveg 215 ved Brenna er åpen igjen etter en trafikkulykke. 8 personer i tre biler var involvert i ulykken. Disse er nå tatt hånd om av helsepersonell.