NRK Meny
Normal

Etterlyst kvinne er ute av landet

Den etterlyste Odals-kvinnen og hennes to år gamle sønn er ute av Norge. Kvinnen blir nå etterlyst i utlandet.

– Vi har nå klare indikasjoner på at kvinnen og barnet befinner seg i utlandet, sier politiførstebetjent Per Hagen ved Nes lensmannskontor. Hagen vil ikke si noe om hvilke spor de har, men bekrefter at kvinnen har kjørt bil sørover og nå er ute av landet.

– Vi får nå hjelp fra Kripos til et samarbeid med politiet i utlandet, sier politiførstebetjenten.

Avsluttet søket

Politiet sjekket ut en bil på en adresse i søket etter en kvinne og hennes to år gamle sønn som i går ble meldt savnet fra Nord-Odal. Det var ikke riktig bil og etterforskninga fortsetter.

Politiet avsluttet seint i natt søket etter en kvinne i 30 årene og hennes to år gamle sønn som i går kveld ble meldt savnet fra Nord-Odal.

Like før klokka fem i morges meldte politiet at de avslutter søket etter kvinnen og sønnen hennes, men de vil fortsette etterforskningen av saken. Romerike politidistrikt har nå tatt over saken.

Kvinnen som er av brasiliansk opprinnelse hentet i går sønnen sin fra en barnehage i Nes på Romerike rundt klokka 16 torsdag ettermiddag.

– Hun er i en rettslig kjennelse fradømt omsorgen for barnet. Det var faren til barnet som meldte henne og sønnen savnet, opplyser politiet til NRK fredag morgen.

Bekymret for barnet

– Vi har ingen formening om hvor de er, sa operasjonsleder Geir Rygh i Hedmark politidistrikt til NRK.no klokken 23.00 torsdag kveld.

Politiet er bekymret for barnets helsetilstand, og ber publikum holde øynene åpne.

– Vi håper de kommer til rette i god behold. Vi frykter litt for helsa til ungen, sier operasjonsleder i Hedmark politidistrikt, Geir Rygh.

Etter det NRK får opplyst, var det ikke noe unormalt ved at kvinnen hentet barnet i barnehagen, men politiet sier de er kjent med at det har vært en familiekonflikt.

– Det har vært en tvist om omsorgsretten som gikk i fars favør, forteller Rygh.

Etterlyser Citroën

Politiet har også gått ut med signalement på den savnede kvinnens bil. Hun kjører en sølv Citroën, skriver politiet på sin Twitter-konto.

– Det viktigste sporet er bilen, slik vi ser det, kommenterer Rygh.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kinesisk snøkunst til Beitostølen

    Neste veke kjem ei gruppe med kinesiske snøskulptørar til Beitostølen for å starte arbeidet med eit stort kunstverk i snø, melder OA. I alpinbakken har dei nå laga ein snøhaug på tusen kubikk som dei langreiste kunstnarane skal få boltre seg i. Kunstverket er ein del av avtala som Beitostølen resort har inngått med millionbyen Harbin i Kina.

  • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

    Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

  • Stort underslag for retten

    Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.