NRK Meny
Normal

Etterlyser vitne i Grua-drapssaken

Politiet etterlyser et vitne i forbindelse med drapet på ei 17 år gammel jente på Grua i juni. Vitnet er sett sammen med den drapssiktede afghaneren (28) på Oslo S.

Etterlyser vitne i Grua-saken

Politiet ønsker å få vite hvem denne personen er og å komme i kontakt med ham.

Foto: Politiet

– VI etterlyser et vitne som er sett sammen med siktede og barnet på Oslo S den 12. juni, samme dag drapet skjedde, og som kan han informasjon som er viktig for saken, sier politiadvokat Mari Lauritzen Hasle ved Vestoppland politidistrikt.

Hun understreker at mannen de etterlyser, ikke er mistenkt for noe.

Vestoppland politidistrikt har gått ut med bilde (fra overvåkingskamera på stasjonen) av en mann de omtaler som av asiatisk eller sentralasiatisk utseende. Mannen var kledd i ei mørk jakke og befant seg i billettsalgsområdet på Oslo S den 12. juni mellom klokka 10 og 10.30.

Det er samme dag som den 17 år gamle afghanske jenta ble drept på Grua.

Fra før er det kjent at den drapssiktede 28-åringen kom til Oslo S denne formiddagen, før han reiste videre med buss ut av landet.

28-åringen tok med seg sin og den drepte jentas to år gamle datter til Italia. Mannen ble pågrepet i Italia fire dager senere og ble utlevert til Norge i august.

Italiensk politi holdt i dag en pressekonferanse om den pågrepne afghaneren som var ettersøkt i forbindelse med drapet på en 17 år gammel kvinne på Hadeland forrige uke.

Pressekonferanse om Lunner-drapet


SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang