Etterlyser mann med hestehale etter kunsttyveriet i Løten

I forbindelse med kunsttyveriet i Løten den 20. september, etterlyser nå politiet en mann med hestehale og enda en varebil. Og dusøren er økt til 75.000 kroner.

kunsttyveri

Politiet etterlyser en mann og enda en varebil i forbindelse med kunsttyveriet i Løten i september.

Foto: Frode Meskau / NRK

Sju malerier til en verdi av over to millioner kroner ble stjålet fra en bolig på Ådalsbruk i Løten den 20. september i år.

Ingen av maleriene har dukket opp igjen noe sted.

Mann satt ved vegen

Nå går politiet ut med to nye etterlysninger i saken.

  • Politiet vil komme i kontakt med en mann i 30-åra med mørkt hår i hestehale og skulderveske. Han satt ved trafostasjonen i Ådalsbrukvegen den aktuelle dagen mellom klokka 12.45 og 13.00.

Politiet er også på utkikk etter en ny bil i saken.

  • Det er en mørk blå Ford Transit varebil fra 1995-2000. Bilen er en litt sliten varebil uten vindusruter bakover og den har utenlandske skilter. Bilen ble observert ved trafostasjonen i Ådalsbrukvegen kvelden før, altså den 19. september.

I tillegg etterlyser politiet fortsatt en Toyota Hiace varebil uten vinduer bak, med hvite skilter og muligens utenlandsregistrert. Den ble observert i området uka før tyveriet.

Øker dusøren

I tillegg er dusøren økt fra 50.000 kroner til 75.000 kroner for den som har opplysninger som fører til at maleriene kommer tilrette.

Se bilder her: