NRK Meny
Normal

Politiet etterlyser flere biler i bortføringen

Etter gjennomgang av tips og avhør etterlyser politiet i Hedmark flere biler og personer som var i området da de to jentene ble bortført tirsdag denne uken.

Iren Johnsen Dahl

Politiet etterlyser flere biler i bortføringssaken i Kongsvinger. To søstre ble bortført av maskerte menn tirsdag ettermiddag.

Foto: Berg-Rusten, Ole / NTB Scanpix

Politiet etterlyser en stasjonsvogn, Volvo V 70 eller Volvo XC 70, farge rød metallic. Bilen hadde utenlandske skilter, ikke kjent fra hvilket land. Bilen er ifølge politiet observert i tidsrommtet da de to søstrene ble bortført, tirsdag morgen, 10. juni 2014 ca. kl. 0745. Bilen er sett sammen med en svart Volvo XC 90 som politiet fant onsdag kveld, 11. juni 2014.

– Grunnen til at disse bilene bli etterlyst nå er at vi har avhørt flere vitner som sier at de har sett dem i området hvor jentene ble bortført på tirsdag, opplyser Kari Anne Dobloug i politiet.

Den andre bilen skal være en mørk blå Kia SUV. Bilen skal ha norske skilter. Rett etter jentene ble bortført er den sett sammen med Volvoen. To personer, en mann og en kvinne, skal være sett i Kiaen.

Vil komme i kontakt med bileirne

– Vi ønsker at bilførere, passasjerer og bileiere tar kontakt med politiet i Hedmark. Vi ønsker også at publikum som har opplysninger om bortføringen eller har sett bilene eller personer i nærheten tar kontakt med oss på telefon 62 53 90 00, sier Dobloug.

Mannen i 30-åra som ble pågrepet 11. juni 2014 blir i dag fremstilt for varetektsfengsling i Glåmdalen tingrett. Bakgrunn for at politiet ønsker ham varetektsfengslet er at de trenger mer tid for å sjekke ham inn i eller ut av saken.

Politiet mener det er fare for bevisforspillelse og dette er grunnen til varetektsfengslingen. De vil bli begjært lukkede dører under fengslingsmøtet, og politiet vil be om at mannen blir fengslet i to uker med brev- og besøkskontroll.

Tore Famestad

Tore Famestad er den siktedes 33-åringens forsvarer.

Foto: ANN-Kristin Mo / NRK

Siktet for frihetsberøvelse

Politiet mener den 33 år gamle mannen har en tilknytning til faren til de to bortførte jentene, og har siktet ham for medvirkning til frihetsberøvelse.

Ifølge politiet har 33-åringen i avhør blant annet forklart hvor han var på tidspunktet da jentene forsvant. Politiet ønsker ikke å gå inn på detaljer rundt hva han har svart i avhør, og er svært sparsomme med opplysninger i saken.

– Mannen har status som siktet, og har vært i avhør i dag. Han nekter fortsatt for å ha noe med bortføringen å gjøre. Nå må vi sjekke opplysningene han har gitt for å se om vi kan sjekke ham ut av saken, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl.

Venn hevder pågrepet var på vei til politiet

NRK har snakket med en venn av faren som også er etterlyst for frihetsberøvelse. Vennen kjenner også ekskona, døtrene og mannen som ble stanset i den etterlyste bilen, en Volvo XC90, på Fjellhamar onsdag ettermiddag.

– Jeg snakket med bileieren på onsdag, og ba han gå til politiet. Han sa til meg at han ikke hadde noe med bortføringen å gjøre, og at han ikke vet noe om saken. Etter at vi snakket sammen dro han til politiet, hevder mannen overfor NRK.

Politiadvokat Iren Johnsen Dahl ønsker ikke å kommentere noen av påstandene til kilden som NRK har snakket med.

– Jeg kan dessverre ikke gå ut med noen detaljer fra den siktedes forklaring på nåværende tidspunkt fordi vi har behov for å sjekke ut opplysningene han har gitt før vi kan meddele det til offentligheten, sier politiadvokaten til NRK.


SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Brann i enebolig i Stange

    Det brenner i en vegg i en enebolig i Stange i Hedmark, melder politiet klokken 02.45 natt til lørdag. Det er ingen åpne flammer, men en del røyk. Brannvesenet er i gang med slukking. Ifølge politiet er det ingen personer i huset.

  • Mot kald helg

    Det blir stort sett kuldegrader i Hedmark og Oppland i helga, seier meteorologen. Laurdag blir det truleg skya med enkelte sludd og snøbyer, og det kan også bli tåke i låglandet. Men likevel kan vi vente nokre solgløtt inn i mellom. Søndagen blir det bra vêr ifølgje meteorologen.

  • Elg langs vegane

    Det er mykje elg som går langs vegane i både Hedmark og Oppland i ettermiddag. Vegvesenet ber bilistar vere obs på dyra, og seier det mellom andre stadar er elg ved vegen på Rv 3 i Gjøvik-området, Rv 4 ved Harestua og langs E6 ved Brumunddal.