NRK Meny
Normal

Vil gå ut med bilde og navn på drapssiktet

Politiet varsler at de i formiddag trolig vil gå ut med bilde og offentlig etterlysning av mannen som nå er siktet for drapet på en 58-åring i Øyer.

Kripos ved bolig i Øyer

UNDERSØKER BOLIG: Kripos fortsatte mandag sine tekniske undersøkelser ved en bolig i Øyer der det 58-årige drapsofferet skal ha bodd sammen med sin stesønn. Stesønnen i 20-årene er siktet og etterlyst i forbindelse med drapet.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Det opplyser politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen i Lillehammer til NRK mandag morgen. Den etterlyste mannen i 20-årene skal være stesønnen til den døde, melder flere medier.

– Vi vil høyst sannsynlig gå ut med en etterlysning av mannen, og da vil vi også offentliggjøre et bilde. Det skjer trolig før klokka 1200, sier politistasjonssjef Bergundhaugen.

Politiet vil samtidig trolig gå ut med identiteten til 58-åringen som er drept.

Undersøker bolig

Kripos var mandag morgen på plass ved boligen i Øyer der 58-åringen og mannen i 20-årene delte en leilighet den siste tiden.

I helgen har tekniske etterforskere arbeidet på stedet. Fortsatt er et skogsområde der levningene etter 58-åringen ble funnet avsperret. Men her er de tekniske undersøkelsene ferdige, opplyser politiet.

– Ut over dagen i dag, vil vi fortsette undersøkelsene i boligen og taktiske etterforskere jobber videre. Vi håper vi kan få kontakt med den mistenkte. Foreløpig konsentrerer vi oss om å etterlyse ham i Norge, sier politiastasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen.

Politier omtaler mannen som mistenkt, men bekrefter at han har fått status som siktet i forbindelse med etterlysningen av ham.

Funnet i rykende bål

Det var torsdag sist uke politiet fikk melding fra en privatperson om at det kom røyk fra et område i skogen like ved Hundseterveien i Øyer. Området ligger nedenfor et av hyttefeltene i Hafjell i den populære vintersportsdestinasjonen.

Politiets undersøkelser viste at det lå levninger etter en død person i bålrestene i skogen. Fredag gikk politiet ut og slo full drapsalarm på bakgrunn av funn på stedet.

Politiet mener de etterforsker et drap og har identifisert den døde som en 58-åring som har vært bosatt i Øyer. Mannen skal opprinnelig være fra Bergen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Kritisk til felles barnevern

  Kommunestyret i Nordre Land sa i kveld ja til å utrede muligheten for å samarbeide med Gjøvik om barneverntjenesten.. Flere politikere argumenterte på kommunestyremøte tirsdag kveld for at nærheten til brukerne kan forsvinne ved en felles tjeneste.

  Kommunestyremøte i Nordre Land
  Foto: Line Fosser Vogt / NRK
 • Trafikkproblemer i Hunndalen

  I rundkjøringa mellom Fagernesveien og Raufossveien i Hunndalen, vest for Gjøvik, har det vært et trafikkuhell. I tillegg har et vogntog fått motorstopp. Dermed er det en del trafikale problemer i området, melder politiet. Bilberger er på veg.

 • Overvåkingskameraer tillatt

  Ringsaker Almenning har fått medhold fra Datatilsynet i at det er lov til å ha overvåkingskameraer i inn- og utkjøring i Natrudstilen, skriver Ringsaker Blad. Begrunnelsen er hærverk på bomkasser og å forebygge innbrudd i hus og hytter.