NRK Meny
Normal

Skatt Øst etterlyser 34 000 selvangivelser

Til tross for at fristen for å levere selvangivelsen for næringsdrivende var 31. mai, mangler Skatt Øst fortsatt 4700 selvangivelser fra Hedmark og Oppland.

Selvangivelse

Skatt Øst liker dårlig at mange ikke har levert inn selvangivelsen.

Foto: Karina Kaupang Jørgensen / NRK

Selv om selvangivelsen skulle vært inne 31. mai, har ikke alle togene gått riktig ennå. Skatt Øst håper nå de skal få inn de manglende 34 000 selvangivelsene. I slutten av juli sender de ut purring til etternølerne.

– Min oppfordring er at de som ikke har levert, skynder seg å levere så fort de bare kan. Da kan vi få behandlet selvangivelsene, og de slipper skjønnsligning, sier avdelingsdirektør Inger-Berit Andersen i Skatt Øst.

Det straffer seg å være for sent ute med selvangivelsen

– De kan få en forsinkelsesavgift, men det er tross alt bedre enn å få skjønnsligning og tilleggsskatt, og kanskje bli anmeldt. Det er det som kan skje hvis de ikke sender inn selvangivelsen i det hele tatt, forklarer Andersen.

– Skuffende at så mange ikke leverer

avdelingsdirektør Inger-Berit Andersen i Skatt øst

– Vi er jo skuffet over at folk ikke tar fristene våre alvorlig, sier avdelingsdirektør Inger-Berit Andersen.

Foto: Skatt Øst

Skatt Øst dekker Oslo, Akershus, Østfold, Hedmark og Oppland. Totalt mangler 4700 selvangivelser i Hedmark og Oppland. I hele Skatt Øst mangler 34 000. Det liker Skatt Øst dårlig.

– Vi er jo skuffet over at folk ikke tar fristene våre alvorlig, sier Andersen.

Nivået ligger omtrent på samme nivå som tidligere år. Ifølge Andersen er det sammensatte grunner til at så mange ikke sender inn selvangivelsen.

– Det er nok noen som er slappe, men i tillegg er det nok også en del misforståelser. Som lønnsmottaker trenger man for eksempel ikke levere hvis man den forhåndsutfylte selvangivelsen er riktig, men som næringsdrivende må man levere uansett. Noen næringsdrivende tror kanskje at de også slipper, sier hun.

Når ikke fram med informasjon

Skatt Øst håper nå flere leverer så fort de kan, slik at de får behandlet selvangivelsene.

De manglende selvangivelsene skaper ekstra jobb både for Skatteetaten og for skatteyterne, som får en mer omfattende kontakt med Skatteetaten.

– Vi har jobbet mye med å informere om fristene, men det ser ikke ut som vi når helt fram, så her må vi tenke nytt, forklarer avdelingsdirektøren.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Rekordvern av skog

  Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

  Gammel granskog i Engerdal
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK
 • Dark Room-dømt

  En 45 år gammel mann fra Hedmarken er i Sør-Østerdal tingrett dømt til fengsel i ti måneder for å ha lastet ned og spredt bilder og filmer med seksuelle overgrep mot barn. Mannen var også tiltalt for å ha forbrudt seg seksuelt mot en 12 år gammel jente i nær familie, men ble frifunnet på dette punktet. Navnet hans dukket opp i materiale i det såkalte Dark Room prosjektet.

 • Grøtsalget til værs

  Salget av grøt går rett til værs her i landet nå før jul. Det viser tallene fra TINE Meieriet Tretten, som kaller seg for Norges grøtfabrikk (bildet). Den 6. desember satte de produksjonsrekord på Tretten. Da produserte de for første gang over 100.000 kg grøt på en dag

  Verdens største grøtskje
  Foto: Olav Håland / TINE AS