NRK Meny
Normal

Etterforskes nå som mulig drap

Politiet sier til NRK onsdag kveld at de trolig står overfor et drap etter at en ung kvinne ble funnet død i en bolig på Grua i Lunner onsdag formiddag. Politiet vil jobbe på stedet i hele natt.

Mistenkelig dødsfall i Lunner

Kvinnen som ble funnet død, ble kjørt vekk ved 19.30-tida.

Foto: Eivind Marcelino

Det blir pressekonferanse om saken klokka 10.00 torsdag formiddag.

Politiet hadde holdt på med tekniske undersøkelser inne i boligen i over sju timer før den døde kvinnen ble kjørt vekk ved 19.30-tida. Dødsfallet ble først betraktet som mistenkelig, men i kveld bekreftet politiet på stedet at de trolig står overfor et drap.

Politiet ønsker tips om mistenkelige hendelser i Grua-området onsdag formiddag eller ettermiddag på telefonnummer 61151579.

Opprettet kriseteam

Både kvinnen og familien hennes har adresse i Lunner, og rådmann Tore Molstad Andresen sier til NTB onsdag kveld at kommunen har opprettet et kriseteam som står til rådighet for politiet og avdødes familie.

Grua-saken

Politiet sikrer tekniske bevis.

Foto: Eivind Marcelino

Politiet er ellers svært sparsommelige med opplysninger rundt funnet av den unge kvinnen. Ingen er pågrepet eller mistenkt i saken.

Politiet har tillyst pressekonferanse om saken klokka 10.00 torsdag formiddag.

Store politistyrker

Grua, mulig drap

Store politistyrker har i dag jobbet med det som kan vise seg å være drap på en ung kvinne.

Foto: Eivind Marcelino

Politiet fikk melding om dødsfallet klokka 12.29 onsdag og rykket ut med store styrker til boligfeltet på Grua der kvinnen ble funnet. Et stort område rundt boligene ble sperret av, og politiet i Vest-Oppland fikk raskt bistand fra Kripos i etterforskningen.

Det var Avisa Hadeland som første meldte om det mistenkelige dødsfallet. – Vi har funnet en død person i en bolig, sier politioverbetjent Jostein Schanke til Avisa Hadeland.

Det var politiadvokat Mari Lauritzen Hasle ved Vestoppland politidistrikt som overfor NTB bekreftet funnet av den døde kvinnen.

Død kvinne på Grua

Et større område ved boligen ble sperret av og etterhvert utvidet.

Foto: Eivind Berge Håkonsløkken

Politiet utvidet etterhvert området som ble sperret av, og hadde også med en sporhund til boligområdet. Kripos har sikret tekniske spor på stedet, både inne i og utenfor boligen der hun ble funnet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mor og far feirer OL-gull

  Det ble gull i laghopp i PyeongChang i dag. Lillehammer gutten Robert Johansson var ankermann på det norske gullaget. Hjemme hos mor Helga og far Gorm Johansson på Vingnes i Lillehammer var det vill jubel.

  Gorm og Helga Johansson
  Foto: ALEXANDER NORDBY / NRK
 • Skyldig i forsettlig drap


  I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

  Tostrup Bråten, åsted
  Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
 • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

  Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.