Normal

Etterforsker kobling mellom brann og innbrudd

Politiet etterforsker om et innbrudd hos en leder i tingretten på Hamar kan knyttes opp mot den påsatte brannen hos en dommer i Hamar.

Bolig brant ned i Hamar

Politiet etterforsker om det foreligger noen sammenheng mellom den påsatte brannen tidligere i år og innbruddet i forrige uke.

Foto: Knut Sveen / NRK

Politiet i Hedmark etterforsker nå et innbrudd hos en leder i Hamar tingrett opp mot den påsatte brannen i huset til en dommer i Hamar.

Ønsker ikke kommentere

Ifølge Hamar Arbeiderblad har kriminalteknikere jobbet grundig på stedet. Politiet ønsker å få rede på om det er en sammenheng mellom de to hendelsene.

Torsdag i forrige uke oppdaget «en sentral person», ansatt i tingretten, at noen hadde brutt seg inn i boligen. Innbruddet etterforskes som grovt tyveri.

Fungerende krimsjef ved Hamar politistasjon, Steen Morten Johansen, har ikke ønsket å kommentere saken overfor avisa.

Gjennomfører avhør

Brannen i eneboligen i Borchgrevinks gate i Hamar ble oppdaget av naboer ved 04.15-tiden på morgenen 22. juli. Dommeren var på ferie, men to jenter var hjemme og lå og sov.

De snarrådige naboene fikk vekket og reddet dem ut før den kraftige brannen ødela alt familien eide. Huset ble totalskadet.

Det er de siste dagene gjennomført avhør av personer som muligens kan ha relevans for saken.

Stange-mannen som har drapstruet dommeren soner en dom for trusler fra tidligere. Han har seks trusseldommer på samvittigheten i løpet av en periode på ti år.