NRK Meny
Normal

Etterforsker mulig overfallsvoldtekt i Lillehammer sentrum

Politiet i Lillehammer ønsker nå tips fra publikum etter at en kvinne skal ha blitt voldtatt i Storgata natt til søndag.

Lilletorget i Lillehammer

ILLUSTRASJONSFOTO: Gjerningspersonen skal ha fulgt etter kvinnen fra et utested ved Lilletorget i Lillehammer og deretter voldtatt henne.

Foto: Marianne Kval

Voldtekten skal ha funnet sted mellom klokka 02.00 og 02.30 i en trappeoppgang i en bygård i Storgata mellom Lilletorget og Lillehammer politistasjon. Opplysninger i saken tilsier at gjerningspersonen muligens har fulgt etter kvinnen i 20-åra fra et utested i sentrum.

– Kvinnen er sterkt preget av situasjonen, forteller politiadvokat i Gudbrandsdal politidistrikt Jacob O. Berg-Jacobsen.

Han sier at politiet fikk melding om den mulige voldtekten samme natt som det skal ha skjedd. Nå ber de om tips i saken.

– Det er usikkerhet knytta til hva som har skjedd. Kvinnen har litt problemer med å huske, sier politiadvokaten.

Har satt inn alle ressurser

Berg-Jacobsen sier at de kun har fornærmedes forklaring og vet svært lite om den mulige gjerningspersonen.

– Vi har satt inn alle ressurser, men vi ønsker tips fra personer som befant seg i området i det aktuelle tidsrommet eller som bor i området, dersom de har opplysninger i saken, sier han.

Ifølge politiet skal kvinnen være ca. 1.60 høy og ha skulderlangt mørkt blondt hår. Hun skal ha hatt på seg en lang hvit jakke, et lysegrått skjerf, svart veske og svarte sko.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Glatt på riksvei 3

    Det ble meldt om svært glatt på riksvei 3 i går kveld på grunn av underkjølt regn. Trafikken sto stille flere steder, ifølge politiet. Statens vegvesen var ute med alle sine mannskaper for å strø på veien.

  • Ulykke ved Mjøsbrua

    Tre personer ble kjørt til sykehuset etter en ulykke på riksvei 4 ved Mjøsbrua ved 23-tida i går kveld. Ifølge politiet er skadeomfanget ukjent, men bilene fikk store materielle skader. Ulykka skjedde da en bil kjørte inn i en annen bakfra.

  • Hadde ikke førerkort

    En mann i 40-årene ble i natt anmeldt for å ha kjørt bil uten gyldig førerkort. Han oppga falsk personalia til politiet og blir også anmeldt for dette.