NRK Meny
Normal

Etterforsker mulig overfallsvoldtekt i Lillehammer sentrum

Politiet i Lillehammer ønsker nå tips fra publikum etter at en kvinne skal ha blitt voldtatt i Storgata natt til søndag.

Lilletorget i Lillehammer

ILLUSTRASJONSFOTO: Gjerningspersonen skal ha fulgt etter kvinnen fra et utested ved Lilletorget i Lillehammer og deretter voldtatt henne.

Foto: Marianne Kval

Voldtekten skal ha funnet sted mellom klokka 02.00 og 02.30 i en trappeoppgang i en bygård i Storgata mellom Lilletorget og Lillehammer politistasjon. Opplysninger i saken tilsier at gjerningspersonen muligens har fulgt etter kvinnen i 20-åra fra et utested i sentrum.

– Kvinnen er sterkt preget av situasjonen, forteller politiadvokat i Gudbrandsdal politidistrikt Jacob O. Berg-Jacobsen.

Han sier at politiet fikk melding om den mulige voldtekten samme natt som det skal ha skjedd. Nå ber de om tips i saken.

– Det er usikkerhet knytta til hva som har skjedd. Kvinnen har litt problemer med å huske, sier politiadvokaten.

Har satt inn alle ressurser

Berg-Jacobsen sier at de kun har fornærmedes forklaring og vet svært lite om den mulige gjerningspersonen.

– Vi har satt inn alle ressurser, men vi ønsker tips fra personer som befant seg i området i det aktuelle tidsrommet eller som bor i området, dersom de har opplysninger i saken, sier han.

Ifølge politiet skal kvinnen være ca. 1.60 høy og ha skulderlangt mørkt blondt hår. Hun skal ha hatt på seg en lang hvit jakke, et lysegrått skjerf, svart veske og svarte sko.