NRK Meny
Normal

Mann funnet død i Søndre Land

Politiet i Vestoppland etterforsker det de kaller et mistenkelig dødsfall etter at en mann ble funnet død i Søndre Land lørdag kveld.

Mann funnet død i Søndre Land

SPERRET: Politiet har sperret av et stort område rundt der mannen ble funnet død.

Foto: Eivind Marcelino

Det var TV2 som først skrev om dødsfallet.

Omstendigheter rundt funnet gjør at politiet anser dødsfallet som mistenkelig.

– Det gjør at vi ønsker å etterforske dødsfallet nærmere og få en klarhet i hva som kan ha skjedd og hva som er dødsårsaken, sier politiadvokat i Innlandet politidistrikt, Joachim Sopp Onsrud.

Ukjent person

Ifølge en pressemelding fikk politiet melding om at en person var funnet død på vestsiden av Randsfjorden i nærheten av Fluberg bru i Søndre Land ved 19.30-tida lørdag kveld.

Politijurist Joachim Sopp Onsrud

ETTERFORSKER: Politiet vet foreløpig ikke hvem den avdøde er, ifølge politiadvokat Joachim Sopp Onsrud.

Foto: Geir Randby / NRK

– Vi vet foreløpig ikke hvem dette er, utenom at det er mann. Vi vet heller ikke hvor lenge han har ligget på stedet. Han ble funnet av turgåere.

Ifølge Oppland Arbeiderblad skal den avdøde vært ille tilredt og ha brannskader, men politiet vil ikke bekrefte om den avdøde hadde synlige skader.

– Jeg vil ikke gå noe nærmere inn på omstendighetene rundt avdøde eller det som er observert på stedet. Det får vi komme tilbake til, sier Sopp Onsrud.

Politiet er ikke kjent med at noen er savnet i området i det siste.

– Vi har ikke fått noen melding om at noen er savnet, men vi undersøker om det kan være savnede fra andre områder.

Hjelp fra Kripos

Den døde ble funnet i et skogsområde med skogsbilveier, men ingen bebyggelse.

– Det er et område som benyttes til å gå tur i, derfor ønsker vi tips fra personer som har vært i det aktuelle området de siste dagene, sier Sopp Onsrud.

Kriminalteknikere fra politiet i Gjøvik og Kripos har i dag undersøkt stedet der den døde ble funnet.

– Vi ba om hjelp fra Kripos fordi vi mener at vi trenger bistand av den kompetansen som Kripos har. Vi får bare teknisk bistand, ikke taktisk, sier Sopp Onsrud.

Den avdøde er sendt til obduksjon for å få avklart dødsårsak. Hvis den avdøde blir obdusert i løpet av mandagen, regner politiet med å få den foreløpig obduksjonsrapporten samme dag. Den kan si noe om dødsårsaken.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mor og far feirer OL-gull

  Det ble gull i laghopp i PyeongChang i dag. Lillehammer gutten Robert Johansson var ankermann på det norske gullaget. Hjemme hos mor Helga og far Gorm Johansson på Vingnes i Lillehammer var det vill jubel.

  Gorm og Helga Johansson
  Foto: ALEXANDER NORDBY / NRK
 • Skyldig i forsettlig drap


  I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

  Tostrup Bråten, åsted
  Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
 • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

  Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.