NRK Meny
Normal

Ett år siden høyttalerulykka i Kvitfjell: – Det er klart jeg er bitter

RÅHOLT (NRK): Under verdenscuprennet i Kvitfjell i fjor fikk Lill Tove Witnæs en sju meter høy lydmast over seg og ble lam. I helga er det nytt renn og arrangøren lover at det er trygt å være publikum.

Lill Tove Witnæs

TØFFE DAGER: Livet til Lill Tove Witnæs ble snudd på hodet etter at hun var publikum i Kvitfjell i fjor.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

Over 10.000 publikummere forventes til alpinanlegget i helga når verdenscupsirkuset kommer til Kvitfjell. Mange vil se den lokale helten Kjetil Jansrud. Slik var det også for Lill Tove Holmen Witnæs i fjor. Men turen i målområdet endret livet hennes.

– Jeg husker at jeg skulle bort i målområdet og se Jansrud. Etter det husker jeg ingenting.

Lill Tove ble lam i beina og er avhengig av mye hjelp.

– Hverdagen har innhentet meg

Politiet har etterforsket ulykka i Kvitfjell, og i desember i fjor ble saken henlagt . Men forsikringsselskapet har erkjent erstatningsansvar.

Svein Mundal i Kvitfjell synes det er vondt at Lill Toves liv er så dramatisk endra.

– Jeg synes fortsatt det er veldig leit. Vi har tenkt mye på henne, sier Mundal.

For Lill Tove har livet blitt tøffere nå som det har gått litt tid.

– Nå er det gått ett år. I begynnelsen var målsettingen å flytte meg fra senga til stolen. Å flytte benet to centimeter til venstre. Men det er først når du kommer ut i det virkelige liv at de virkelige problemene begynner, sier Lill Tove.

Hun måtte selge boligen sin i Oslo og kjøpe seg en ny tilpassa leilighet etter ulykka. Jobben som salgssjef kan hun ikke tilbake til, og gleden ved å reise hindres av utfordringer knytta til indre skader.

– Jeg må ha hjelp til alt. Til å komme meg ut, komme meg på toget, komme meg hjem i igjen. Det sliter på nettverket for å si det sånn, sier Lill Tove.

Se video fra ulykkesdagen:

En høyttalerrigg blåste overende i vinden i Kvitfjell under verdenscuparrangementet søndag. En kvinne ble truffet og skadet.

Har endret rutinene

I morgen er det igjen klart for verdenscuprenn i Kvitfjell. Svein Mundal sier sikkerhetsrutinene er endra etter ulykka i fjor. Da forandra værforholdene seg raskt og et kraftig vindkast gjorde at høyttalerriggen velta.

– Vi har gått gjennom alt på nytt før det kommende arrangementet. Kommer det kraftig vind så har vi helt andre forankringer enn i fjor, sier Mundal.

Lill Tove kunne faktisk tenkt seg å dra til Kvitfjell igjen.

– Jeg kunne godt tenkt meg å være der igjen i år om det hadde vært tilrettelagt for meg. Med overnatting og transport, sier Lill Tove.

Svein Mundal, Kvitfjell

BEKLAGER: Svein Mundal i Kvitfjell synes det er leit at Lill Tove har fått livet snudd på hodet etter ulykka i fjor. Sikkerhetsrutinene er endra i ettertid.

Foto: Thor Henning Lerstad / NRK

– Er du bitter?

– Jeg er jo det. Det opplevelse urettferdig. Hverdagen har innhenta meg veldig nå på nyåret og jeg møter hindringer hele vegen. Men målet mitt er fortsatt å kunne stå oppreist uten å holde meg fast.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ber om erstatning for fornærmet

  Bistandsadvokat Eva Frivold mener at mannen som er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i Trysil, bør betale henne mellom 175 000–200 000 kroner. Årsaken er lengde på den angivelige voldtekten som, ifølge kvinnen, skal ha vart i 60–90 minutter.

 • Vil ha fengsel for voldtektstiltalt

  Aktor la ned påstand om seks år fengsel for mannen som er tiltalt for en overfallsvoldtekt i Trysil i mars i år. Ifølge tiltalen skal mannen ha overfalt en kvinne på en parkeringsplass i Trysilfjellet og voldtatt henne. Han nekter straffskyld.

 • Nytt nei til gjenopptakelse

  Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker har nok en gang sagt nei til å gjenoppta saken rundt brannen på Øvre Sukkestad gård i 2010.Det skriver avisa Oppland Arbeiderblad. Mannen insisterer på at han er uskyldig dømt.

  Brann Østre Toten
  Foto: Jon Harald Gjesdal