NRK Meny
Normal

Ett år overtid for motorsenter

Det er over ett år siden ungdommen i Brumunddal ble lovet nytt motorsenter. Kultursjefen lover nå oppstart til høsten, men ungdommen har mistet tilliten.

F.v: Jonas Granum, Geir Magnar Heggelund, Helge Vestheim og Henrik Bakken.

KREVER FORTGANG: F.v: Jonas Granum (17), klubbleder Geir Magnar Heggelund, ungdomsarbeider Helge Vestheim og Henrik Bakken (15).

Foto: Anette Strand Sletmoen / NRK

Utålmodigheten og misnøyen blant de motorinteresserte ungdommene i Brumunddal er stor. De føler seg glemt av kommunen etter at motorsenteret for over ett år siden ble stengt på grunn av manglende sikkerhet.

Kritikken rettes særlig mot kultursjef Asle Berteig, som "lovet at det skulle skaffes bane så fort som mulig, men ingenting har skjedd".

Finansiering er i orden

For en gangs skyld er ikke pengemangel problemet, kommunestyret har allerede bevilget 1,5 millioner kroner til formålet.

Asle Berteig

SKYTESKIVE I MOTORSENTER-SAK: Kultursjef i Ringsaker, Asle Berteig.

Foto: Mette Finborud Børresen

– Vi har prøvd flere ting som ikke har lykkes. Det gjelder blant annet en mobil løsning. Vi har også prøvd å få til et samarbeid med andre motorklubber, men der har vi heller ikke kommet i mål, sier kultursjef i Ringsaker, Asle Berteig.

Forebyggende arbeid

Ungdomsarbeidere i kommunen får ikke understreket sterkt nok hvor forebyggende og viktig et motorsenter ville vært.

– Jeg husker hvor viktig dette var for meg da jeg gikk ungdomsskolen. Jeg var ikke interessert i fotball eller håndball, og valgte motorsport, sier Geir Magnar Heggelund, som nå er klubbleder i Ringsaker.

Kall det gjerne terapi.

Geir Magnar Heggelund, klubbleder

– Lærere forteller at et motorsenter er en mestrings- og læringsarena. Kall det gjerne terapi.

Jonas Granum (17 ) sier at det manglende tilbudet får en del uønskede konsekvenser.

– Mange kjører med scooter og moped borte ved parkeringsplassen og mølla, og det er mange som misliker at vi kjører der. Men det er de eneste plassene vi har nå for tiden.

Lover oppstart, blir ikke trodd

Kultursjefen lover at en midlertidig løsning i Brumunddal skal være på plass før skolestart til høsten, og at de fortsatt jobber for en permanent løsning et nytt sted.

– Dette har vi hørt før. Han har stått fram i media og lovt dette tidligere. For å være ærlige, så tror vi ikke på ham lenger, sier Jonas Granum.

– Men nå har vi opptak der han lover dette?

– Ok, da får si se om det skjer.