NRK Meny
Normal

Et oppgjør med sommerkroppen 2015

De er lei av å høre om «sommerkroppen 2015». De er lei en del annet også. Og dette forteller de om under litteraturfestivalen i Lillehammer. Se det direkte fra klokka 10.00.

Forfatterne Annette Münich og Oda Faremo Lindholm har gjennom bøkene sine og satt fokus på kroppsfokuset i dagens samfunn.

DIREKTE FRA KLOKKA 10.00: NRK streamer direkte fra samtalen mellom forfatterne Oda Faremo Lindholm, Anette Münch og Marta Breen under Norsk Litteraturfestival i Lillehammer. Sendingen starter 10.00.

Oda Faremo Lindholm

SNAKKER: Forfatter Oda Faremo Lindholm.

I boka «Bullshitfilteret» tar forfatter Oda Faremo Lindholm et oppgjør med kroppspress og forventninger. Det samme gjør Annette Münch i romanen «Badboy: steroid». De to er lei av å høre om jaget etter å være sterkest, tynnest, penest og deiligst.

NRK streamer direkte fra samtalen mellom forfatterne og sakprosaforfatter og journalist Marta Breen under Norsk Litteraturfestival i Lillehammer fra klokka 10.00.

Bragepris-vinner

Forfattere på skolebenken

SNAKKER: Forfatter Annette Münch.

Foto: Tanya Hanzalová Wibye og Tove Elin Berg

I Faremo Lindholms bok stilles det spørsmål ved blant annet om hvorfor jenter blir framstilt som pornostjerner i reklamer og musikkvideoer? Og om hvordan rosabloggere kan få så stor makt?

Annette Münich sin bok dreier seg mye om kroppsbygging og steroider.

Boka hander om Casper som får en skarp omvMarta Breeneltning i sin hverdag. Først mister han luksustilværelsen hos morens kjæreste, deretter forsvinner drømmedama.

For boka fikk hun Brageprisen for beste barne- og ungdomsbok i 2014.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Trafikkulykke på E6

    Det har vært en trafikkulykke på E6, Krekke. Tre biler er involvert, nødetatene arbeider på stedet. Alle invoverte personer er ved bevissthet, melder politiet.

  • Starter arbeid på riksvei 3

    Arbeidet på strekningen Atna – Alvdal grense på riksvei 3 starter i 2019. Det melder Statens vegvesen i en pressemelding. Dermed er det lagt til rette for breddeutvidelse til ni meter, som er prioritert i Statens vegvesens handlingsprogram.

  • Usikker gjerningsperson

    Politiet vet ikke hvem som fullstendig har smadret vegvesenets fartsmåler på E6 på Dovrefjell. Trolig er det en lastebil som har kræsjet med fartsboksen, sier seniorrådgiver Henning Træet i Statens vegvesen til GD.