NRK Meny
Normal

Erstatningssaken må til retten

Den 19 år gamle nabojenta i overgrepssaken i Alvdal må til retten med sitt krav om erstatning fra Trondheim kommune. Bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen er ikke overrasket.

Bistandsadvokaten Anne Kristine Bohinen og nabojenta til de to hovedtiltalte i overgrepssaken

Anne Kristine Bohinen må ta erstatningssaken for nabojenta i overgrepssaken til retten.

Foto: Mette Finborud Børresen / NRK

Jenta fremmet via advokaten sin et krav mot Trondheim kommune på fire millioner kroner.

– Hvis barnevernet i Trondheim hadde gjort jobben sin og handlet ut fra bekymringsmeldinger, hadde datteren blitt plassert i fosterhjem og aldri flyttet med familien til Alvdal, sier bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen.

– Ikke overraskende

Hun er ikke overrasket over at kommunen ikke erkjenner ansvar i saken.

– De har fått lang tid til å undersøke om de hadde noe ansvar, og jeg tenkte kanskje det kunne hjelpe på hukommelsen. De fikk først et varsel om at vi ville gå til sak, det kom i februar, det avviste de kontant. Nå har de fått ukesvis på seg til å svare, med utsatt frist. Og nå mener de at de ikke er ansvarlige, og har overholdt sin undersøkelsesplikt, sier Bohinen.

Dette betyr at jenta må til retten med sitt krav.

– Denne jenta som skulle ha vært tatt hånd om av kommunen for lengst, det kan jo være at skaden oppsto da jenta bodde i Trondheim, og at det bare ble enda verre da de flyttet til Alvdal. Så vi får ta den kampen i retten, min klient og jeg, det er ikke noe annet å gjøre.

Mener de har en god sjanse

Bistandsadvokaten mener jentas sak stiller sterkt i retten.

– Det er jo en grunn til at vi har kjørt denne saken, og det er jo fordi den er så stygg, og fordi vi mener at vi har en god sjanse til å nå fram. Så vi får jo bare kjempe videre.

Det er ikke retta noe søksmål mot Alvdal kommune, fordi de satt i gang tiltak og fikk barna i fosterhjem etter at de hadde bodd i kommunen i noen år.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Leter etter dement 88-åring

    Politiet leter etter en dement dame på 88 år. Hun ble sist sett i resepsjonen kl. 15. 88-åringen er ikledd blå dunjakke, grønn bukse og bruker briller. Politiet ber om tips på telefon 02800.

  • Brann i vogntog

    Det brenner i et vogntog på E6 ca. fem kilometer nord for Dombås. Nødetatene er på vei til stedet.

  • Ulykke E6 Sjoa

    Nødetatene er på vei til en ulykke på E6 ved Sjoa. Ifølge politiet har det vært en påkjørsel bakfra. Ulykkesomfang uklart.