NRK Meny
Normal

Gjorde platesamlingen komplett på konsertdagen

Når 70-tallsrockerne i Uriah Heep spiller på Tømmerstock-festivalen i Brumunddal, er Terje Larsen selvskreven blant publikum. Han har samlet på bandets utgivelser siden 80-tallet og har komplettert samlingen på samme dag som heltene spiller på hjemlige trakter.

Uriah Heep

EGEN BIL: Terje Larsen møtte Uriah Heep før konserten i Brumunddal. Der lot de seg imponere over en bil som er dekorert av en norsk fan.

Foto: Terje Larsen / Privat

Hos Terje Larsen blir man møtt med åpne armer om man liker 70-tallsrock, og spesielt det britiske bandet Uriah Heep. 55-åringen har samlet på LP-utgivelser og singler siden 80-tallet, og kan vise til meter på meter med album fra Uriah Heep.

Uriah Heep

NORGESVENNER: Uriah Heep har spilt i Norge en rekke ganger. Her er de fra Nordlandshallen i 2006.

Foto: Roy Hilmar Svendsen

Hoveddelen av samlingen er nå komplett, men han er fortsatt på utkikk etter mer.

– Det finnes en best of-plate som kun er gitt ut i New Zealand, og denne har vært helt umulig å oppdrive. Nylig fikk jeg tak i den og nå ligger og venter på posten. Da er LP-samlingen komplett, men jeg mangler omtrent 40 singler, så jeg har da litt å jobbe med enda, humrer han.

350 vinylplater

Mens klassikeren «Easy Living» dundrer i veggene i boligen i Stange, gjør Larsen opp status over plateutvalget.

Han mener at platesamlingen i dag er den nest største i Norge, og blant de ti beste i verden. Den består av 220 LP-er og 260 vinylsingler. I tillegg kommer alle album som kan relateres til bandet, så den totale samlingen er på om lag 350 LP-plater, 370 singler og et hundretalls CD-er.

– Engelske førsteutgivelser er av stor verdi. Jeg har også alle japanske utgivelser, for de er veldig fine å se på. I tillegg har jeg alle de skandinaviske albumene og mange spesialutgivelser.

Uriah Heep er det minst kjente av «the big four», som er en betegnelse på 70-tallets største, britiske rockeband. Led Zeppelin, Deep Purple og Black Sabbath er for de fleste regnet som større band, men for Terje Larsen er det liten tvil om hvem som er best.

– Jeg er generelt musikkinteressert og stor fan av de tre andre. Men for meg er Heep det største, og det har det vært hele tiden.

ALrsen har samlet på bandets utgivelser siden 80-tallet og har komplettert samlingen

STOR SAMLING: Larsen har en omfattende samling med musikk og effekter.

Eget platerom

Uriah Heep har solgt 40 millioner plater og gitt ut 24 studioalbum, i tillegg til en rekke livealbum. Bandet har en turbulent historie og 25 personer kan i dag vise til å ha spilt i bandet siden 1970. Dette gjør samlejobben utfordrende, og Larsen har disponert et eget rom i huset som er dedikert til Uriah Heep.

– Kona er veldig glad for at jeg har samlet alt på et sted. Før lå samlingen i skuffer og skap rundt omkring i huset, så det er fint å ha det samlet på ett sted. Her har jeg også plass til forskjellige effekter fra bandet, sier han, og viser villig frem.

En skinndress, brukt av vokalist Lee Kerslake og et trommeskinn fra turneen i 1973/ 74, er bare noen av de mange bandeffektene Larsen har fått tak i. Han vært på 16 konserter og har møtt bandet en rekke ganger. Det satser han også på å gjøre i kveld, når Uriah Heep spiller på Tømmerstock-festivalen i Brumunddal.

– Å si at jeg kjenner dem er vel å ta i, men de kjenner meg nok igjen når jeg kommer. «Er du her igjen», sier de nok da, ler han.

Tenker ikke på pris

Når han ikke koser seg med samlingen, jobber Terje Larsen i Sparebanken Hedmark. Han innrømmer at hobbyen har kostet mye i tid og penger, men det er ikke noe tema.

– Pris er ikke noe å snakke om. Dette er en hobby og lidenskap som ikke har gått ut over noe annet. Noen samler på vin og jeg samler på Uriah Heep. Det er ikke verre enn det.

Terje Larsen viser frem et sjeldent trommeskinn fra favorittbandet.

SKATT: En av de virkelige klenodiene er et trommeskinn brukt på en av bandets mange turneer.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tilsynssak ved Metallco

    Arbeidstilsynet oppretter tilsynssak ved bedriften Metallco på Eina i Vestre Toten, etter ulykken fredag der to ansatte omkom. Avgjørelsen ble tatt onsdag etter et møte mellom flere statlige etater, skriver Oppland Arbeiderblad.

  • Vil ha fengsel for jaging av bjørn

    Aktor la ned påstand om fengsel i seks måneder for en mann fra Hedmarken som er tiltalt for å ha latt hundene sine jage ei binne med to unger i Elverum i mars i fjor. Mannen nektet straffskyld da rettssaken startet i Eidsivating lagmannsrett i dag.

  • Inngått millionavtale

    Strand Unikorn på Moelv har inngått avtale med Felleskjøpet Rogaland Agder om handel på norsk korn. Avtalen har en årlig verdi på opptil 100 millioner norske kroner, skriver konsernet i en pressemelding.