Er Kjersti evig takknemlig

– Jeg er Kjersti evig takknemlig for innsatsen hun gjorde. Tidligere justisminister Knut Storberget hedret en av sine helter fra 22. juli, Kjersti Berg Sand (26) som døde i eksplosjonen i Regjeringskvartalet.

Mintes Kjersti

Tidligere justisminister Knut Storberget holdt minnetale over Kjersti Berg Sand (innfelt).

Tidligere justisminister Knut Storberget valgte å dra til Nord-Odal på årsdagen for terroren for å minnes sin nære medarbeider Kjersti Berg Sand.

– Vi mistet jo i Justisdepartementet en veldig god medarbeider i Kjersti Berg Sand. Hun er gravlagt like ved her og var fra denne kommunen, sier Storberget.

Han minner om at sorgen, fortvilelsen og brutaliteten som rammet i fjor ikke var forankret kun to steder, men over hele landet.

– Betydde veldig mye for meg

Mange var møtt fram i Nord-Odal da Knut Storberget avduket et minnesmerke over Kjersti Berg Sand som jobbet i Justisdepartementet og ble drept i bombeeksplosjonen i Oslo.

SE VIDEO:

Tidligere justisminister Knut Storberget avduket minnesmerke over Kjersti Berg Sand som døde i eksplosjonen i Oslo

Tidligere justisminister Knut Storberget avduket minnesmerket over Kjersti Berg Sand som døde i eksplosjonen i Regjeringskvartalet.

– Hun betydde veldig mye for meg. Vi har et fantastisk korps av medarbeidere i departementene. Kjersti er en av de som lyste opp. Hun bidro veldig godt inn i det regjeringen mente var viktige justispolitiske satsinger. Paradoksalt nok var det blant annet å skape forsoning. Jeg er henne evig takknemlig, sier Storberget.

Han fortalte i talen at han hadde funnet mye trøst i det Kjersti Berg Sand skrev på Facebook før tragedien rammet:

«An eye for an eye makes the whole world blind».

Sterkt samhold

Minnet offer etter terroren

Knut Storberget holdt minnetale over Kjersti Berg Sand

Foto: Vera Wold / NRK

Storberget opplevde det som sterkt å være i Nord-Odal.

– Mye av det mørket vi opplevde 22. juli kom sterkt tilbake. Men samtidig også mye av den samme varmen og omtanken vi har fått fra de nære og lokalsamfunnet, sier Storberget.

– Alle sørger og lider over tapet av Kjersti Berg Sand som døde fra oss som en av fire i Justisdepartementet. Men samtidig var det en kraftfull manifestasjon over at vi står sammen på vegen videre, sier Storberget.

Storberget fortalte at han hadde fått enormt mye styrke, blant annet ved den kontakten han har hatt og har med Kjersti Berg Sands familie.

SE TALEN HER:

Knut Storberget avduket minnesmerke etter Kjersti Berg Sand som døde i regjeringskvartalet.

Knut Storberget holdt tale ved minnesmarkeringa for Kjersti Berg Sand.