NRK Meny
Normal

Er E6 egnet som sykkelvei?

Årets sykkelritt på hovedveiene mellom Oslo og Trondheim førte til telefonstorm fra sinte bilister. Nå vurderer arrangørene å flytte løpet.

Den store styrkeprøven 2006
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Over 4000 syklister testet styrke og utholdenhet i det 540 kilometer lange sykkelrittet i helga.

Fra Moelv og sørover bruker syklistene E6 som trasé, til frustrasjon for mange bilister. Politiet i Hedmark mottok i helga flere telefoner fra sinte bilister som mente syklistene var til hinder for trafikken, fordi de syklet sammen og hadde følgebil.

 

 - Utålmodige bilister

Presseansvarlig for sykkelrittet, Kai Albertsen, sier bruken av nye E6  er avklart med både politi- og veimyndigheter, og han mener flere av bilistene ikke er tålmodige nok når de klager på syklistene.

- Bilistene blir gjort oppmerksomme på at løpet pågår, likevel opplever vi at de er rimelig utålmodige, sier Albertsen.

Det er ikke første gang bilister klager på at traseen går langs hovedveien, og Albertsen sier det er satt i verk flere tiltak for å hindre at løpet forstyrrer trafikken.

- De første puljene med syklister er redusert fra hundre til tretti. Dessuten vurderer vi å utvidet start-tiden, for å spre syklistene mest mulig.

Vurderer ny trasé

Albertsen sier alle klager blir tatt på alvor, og at innspillene nå skal samles og vurderes for å finne nye og bedre løsninger. Han utelukker ikke at traseen kan bli flyttet.

- For oss er det ikke noe "must" å kjøre på nye E6, sier Albertsen, og legger til at arrangørene nå vil vurdere å legge traseen til gamle E6.

- Det er en meget aktuell mulighet, sier han.