NRK Meny
Normal

Er dette Norges nye Petter Solberg?

Steve Røkland fra Kongsvinger vant i forrige uke en prestisjefylt rallykonkurranse i England, og sikret seg jobb i Ford.

Ny petter Solberg?

Steve Røkland fra Kongsvinger har imponert de siste årene.

Foto: Stein S. Eide / NRK

I et rallysete på gutterommet kjører han om kapp med dataspillet som er sponset av Playstation. Men Steve Røsland har en kompetanse som strekker seg høyere enn som så.

19-åringen begynte med motocross som åtteåring. 13 år gammel begynte man med crosskart. Nå er han 19 år, rallysjåfør og er allerede spådd til å bli Norges nye Petter Solberg.

– Fart og spenning er gøy, er forklaringen fra råtassen selv.


Seier ga ny jobb

Så gøy at han i forrige uke like greit vant en prestisjefylt rallykonkurranse i England. I sterk konkurranse med 14 talenter fra åtte land er han den første nordmannen som har gått til topps i M-sports internasjonale Fieasta Cup – som første nordmann.

Norges nye Petter Solberg?

De siste tre åra har han kjørt rally. Det så fort at hylla på gutterommet hjemme i Kongsvinger er blitt full av pokaler.

Foto: Stein S. Eide / NRK

– I møte med mange sterke konkurrenter, var det kjempegøy, sier han.

I førstepremie har unggutten sikret seg jobb hos Ford i England. 3. januar starter han nemlig i ny jobb som testfører hos FORDs fabrikkteam.

– Et skritt nærmere drømmen om å bli fabrikkfører, og kunne være med å kjempe om å bli verdensmester, sier han.

LES: Solberg på 4. plass

LES: Solbergs bil tok fyr

Hard trening

Dit er det fortsatt en lang vei å gå, med mye trening. Fysisk trening, ikke dataspill.

– Rally er mer enn å trå hardt på gassen. Du må også være i knallgod fysisk form, sier han.

Røkland forteller at han trener to ganger om dagen. Både styrke og kondisjon.

Hedmarkingen er dobbelt norgesmester, og nå nominert til bilsportpris. I morgen skal han på Norges Bilsportforbundets premiegalla på Lillestrøm. Om han også får bilsportjournalistenes ærespris, EUGEN-prisen, gjenstår å se.
SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ber om etterlønn

  Tidligere fylkesordfører i Hedmark, Dag Rønning ber om 200.000 kroner i etterlønn, skriver Østlendingen. Han trakk seg som fylkesordfører i januar etter varsler om upassende oppførsel. Fylkesordfører Arnfinn Nergård anbefaler fylkestinget å si ja.

  Tidligere fylkesordfører i Hedmark, Dag Rønning
  Foto: Hedmark fylkeskommune
 • Ingvild Flugstad Østberg nr. 4

  Ingvild Flugstad Østberg fra Gjøvik gikk inn til 4. plass på 30 kilometer med skibytte på OLs siste dag i Sør-Korea. Hun ble slått på oppløpet av svenske Stina Nilsson(bildet).

  VINTER-OS 2018 SKIDOR LÄNGD 30 KM KLASSISKT DAMER
  Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix
 • Kortere rettsdager i Valdres-saken

  Rettssaken mot kvinnen som er siktet for omsorgssvikt etter at hennes 13 år gamle datter døde av avmagring, tilrettelegges med kortere dager i retten, skriver VG. I fjor ble rettssaken avbrutt etter to dager og kvinnen ble akuttinnlagt på sykehus.

  13-åring funnet død i Valdres
  Foto: Arne Sørenes / NRK