NRK Meny
Normal

Frykter sykehus må legges ned

Sjukehuset Innlandet må spare 300 millioner kroner de neste fire årene. Sykehusledelsen vil nå vurdere hvilke sparetiltak som må gjennomføres.

Sykehuset i Hamar

Innsparingene kan føre til en framskynding av avviklingen av Hamar Sykehus, det melder Oppland Arbeiderblad

Foto: Linda Vespestad / NRK

Viseadministrende direktør i Sykehuset Innlandet, Torgeir Strøm.

– Det er for tidlig å si noe om noen av sykehusene i Hedmark og Oppland må legges ned, sier økonomidirektør Torgeir Strøm

Foto: Dag Kessel / NRK

Før påske kom nyheten om at Sykehuset Innlandet måtte spare 200 millioner kroner på drift de kommende årene. Men ny informasjon viser fra Helse Sør-Øst viser at Sykehuset Innlandet må spare 300 millioner kroner.

Dette vil definitivt få konsekvenser for sykehusdriften. Vi må nå sette oss ned og se på hvilke tiltak som er aktuelle å gjennomføre for å spare penger, forteller Torgeir Strøm, økonomidirektør ved Sykehuset Innlandet.

Styret vil bli informert om mulige innsparingsmuligheter 2. mai.

Strøm mener det foreløpig er for tidlig å si noe om innsparingen vil føre til at sykehus må legges ned.

Endringer i befolkningen rammer Sykehuset Innlandet

Anita Ihle Steen

Ordfører Anita Ihle Steen tror kravet til innsparing vil skape stor debatt under dagens styremøte i Helse Sør-Øst

Foto: Frode Meskau / NRK

På grunn av endringer i befolkningen i området til Helse Sør-Øst, skal det nå overføres mer penger til Oslo og Sørlandet, mens innlandet får mindre.

Denne inntektsmodellen har tidligere ført til gode driftsresultater ved Sykehuset innlandet, men nå går det i motsatt retning.

I dag er det styremøte i Helse Sør-Øst på Hamar. Ordfører i Ringsaker, Anita Ihle Steen, sitter i styret i Helse Sør-Øst. Hun tror det vil bli harde diskusjoner under dagens møte:

Det blir garantert noen tunge diskusjoner i dag. Dette er en komplisert sak som vil få store konsekvenser for mange, sier Ihle Steen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • 90 ulver registrert i Norge

  Det er registrert 90 ulver i Norge hittil i vinter. Det er telt sju ulvekull i helnorske revir og fire til seks kull i grenserevir.
  Det er blant annet registrert ulvekull i revirene i Osdalen, Julussa, Letjenna og Slettås, melder Rovdata.

 • Skal utrede skolestruktur i Sel

  Et flertall i Sel kommunestyret vil ha utredet en mulig sammenslåing av grunnskolene på Otta og Sel til en skole. Årsaken er økonomi og elevtall. Rådmannen skal legge fram en utredning om saken i løpet av første kvartal neste år, skriver GD.

 • Bompengesvikt på nye E6

  Trafikken i bomstasjonene på nye E6 i Gudbrandsdalen er lavere enn forventet, skriver GD.I snitt passerer 4 500 kjøretøy i døgnet bomstasjonene mellom Frya og Sjoa. Beregninger lå fra 5 300 til 6 400 kjøretøy. Det betyr milliontap for bompengeselskapet.