NRK Meny
Normal

Engerdøl blir fylkesordfører

44 år gamle Dag Rønning (Sp) fra Engerdal blir ny fylkesordfører i Hedmark.

Dag Rønning gleder seg til å drive politikk på en ny arena.

Han har tidligere vært ordfører i Engerdal i fire år og har sittet i formannskapet i Engerdal i fire perioder.

Kabalen gikk opp

Det var fredag kveld at Senterpartiet la ferdig kabalen sin etter fylkestingsvalget og bestemte hvem som skal være henholdsvis fylkesordfører og gruppeleder for Senterpartiet i fylkestinget.

Det sto mellom Dag Rønning (44) og Ida Kristine Teien (26) fra Grue.

For tidligere fylkesordfører Arnfinn Nergård ble valgt til ordfører i Os og var ikke aktuell. Og førstekandidat Aasa Gjestvang skal fortsette som fylkesråd.

Ida Kristine Teien ville heller være gruppeleder enn fylkesordfører og det banet veg for tredjemann på lista, Dag Rønning.

Få stemmer – viktige posisjoner

Dag Rønning

Dag Rønning (44) blir ny fylkesordfører i Hedmark.

Foto: Senterpartiet

Det er flertallssamarbeidet mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet etter valget som er grunnen til at Senterpartiet får disse posisjonene, til tross for at de bare fikk 11,1 prosent av stemmene.

– I utgangspunktet hadde jeg ikke drømt om en slik posisjon, men under forhandlingene skjønte jeg at det kunne bli en mulighet, sier Dag Rønning til Østlendingen.

Rønning mener han har nyttig ballast fra årene som ordfører og i formannskapet i Engerdal. Han mener han er flink til å kommunisere og samarbeide over partigrenser.

Ap har ikke fordelt jobbene

Arbeiderpartiet skal ha fylkesrådslederen og to fylkesråder, men har ikke fordelt jobbene ennå.

Men mest sannsynlig blir Njål Føsker fylkesrådsleder, mens Per Gunnar Sveen, Gunn Randi Fjæstad og Eva Arnseth er aktuelle som fylkesråd.

Ap skal ha fylkesrådet for samferdsel og miljø og for næring, kultur, folkehelse og likestilling.

Senterpartiets Aasa Gjestvang blir fylkesråd for videregående skole, kompetanse, personal og tannhelse.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mor og far feirer OL-gull

  Det ble gull i laghopp i PyeongChang i dag. Lillehammer gutten Robert Johansson var ankermann på det norske gullaget. Hjemme hos mor Helga og far Gorm Johansson på Vingnes i Lillehammer var det vill jubel.

  Gorm og Helga Johansson
  Foto: ALEXANDER NORDBY / NRK
 • Skyldig i forsettlig drap


  I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

  Tostrup Bråten, åsted
  Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
 • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

  Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.