NRK Meny
Normal

Engasjement på folkemøter

Folkemøtene om skolestrukturen i Gran vekker stort engasjement.

Hele 50 personer deltok på folkemøte på Fagerlund skole torsdag kveld.

Skolen har 92 elever, men diskusjonen omkring skolestrukturen engasjerte mange, dette skriver avisa Hadeland.

Bedre skole

Skolestrukturkomiteen har kommet med tre alternativer for endring, men innleggene fra Fagerlund ønsket at endring kun skal skje om det er for det beste for skolen.

- Eventuell endring av skolekretsene må ikke skje for at komiteen skal oppnå noe, men fordi det vil gi en bedre skole, sa Hanne Nilsen på møtet.

Nilsen tilføyde ytterligere at Gran må investere i skolen i stedet for å spare.

Svar i februar

Mandag er det klart for det siste folkemøtet i denne saken, men det er fremdeles mulighet for ytring innen femte oktober. Endelig forslag kommer før jul, og etter planen skal kommunen behandle saken i februar. 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kulturmidler til historisk gård

    Kulturminnefondet vil bidra med 500.000 kroner til å sette i stand hovedhuset på den historiske gården Riddersandbu i Vågå. Hovedbygningen er fra tidlig på 1700-tallet, og gården har historiske røtter fra før år 1000.

  • Bibliotekpris til Storhamar

    Årets bibliotekpris for 2017 er tildelt skolebibliotekar ved Storhamar skole, Tiril Eike. Juryen mener at Tiril Eike, med et begrenset budsjett, har skapt et aktivt og levende bibliotek.

  • – Fastlegedekning i fare

    Fastlegene i Gran advarer om at fastlegedekningen i kommunen er i fare. Legene mener det trengs bedre arbeidsbetingelser for å øke rekrutteringen, melder avisa Hadeland. Etter påske blir det et møte med kommunen der situasjonen skal drøftes.