NRK Meny
Normal

Endte i grøfta på veg til skolen

Svært glatt føre har resultert i flere utforkjøringer og kollisjoner på vegene i Innlandet mandag.

Utforkjøring fv. 247

GLATTE VEGER: Ingen kom til skade da en skolebuss skled av vegen på fylkesveg 247 mandag morgen.

Foto: Anna Skaugrud

– Det er generelt glatt over hele distriktet, men det virker som folk er klar over at det er glatt, for det kjøres jevnt over pent, sier operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Bård Kristiansen.

Underkjølt regn og mildere vær har skapt trafikale utfordringer flere steder i Innlandet mandag.

Ingen personskader

Tre biler har kjørt inn i hverandre på E6 ved Espa. Ingen personer ble alvorlig skadd, opplyser politiet. Trafikken går nå som normalt på stedet, men det er fortsatt svært glatt.

På fylkesveg 247 mellom Hov og Hasvollseter skled en skolebuss ut av vegen og ble stående på tvers mandag morgen. Bussen sperret vegen i begge kjøreretninger, men er nå fjernet fra stedet.

Kort tid etterpå havnet en ny skolebuss i grøfta i nærheten av Undlisgutua i Gran på Hadeland. Farten på stedet skal ha vært lav og ingen personer eller kjøretøy kom til skade.

Det vil bli vurdert hvorvidt det skal settes inn alternativ skyss når bussene er berget, opplyser Opplandstrafikk.

Kollisjon på rv. 4

På riksveg 4 mellom Raufoss og Breiskallen kolliderte to personbiler i forbindelse med at en av bilene prøvde å snu i kjørebanen og krysset midtdeleren. Ingen kom til skade, men en person er sendt til sjukehus for kontroll.

NRK oppdaterer saken.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mor og far feirer OL-gull

  Det ble gull i laghopp i PyeongChang i dag. Lillehammer gutten Robert Johansson var ankermann på det norske gullaget. Hjemme hos mor Helga og far Gorm Johansson på Vingnes i Lillehammer var det vill jubel.

  Gorm og Helga Johansson
  Foto: ALEXANDER NORDBY / NRK
 • Skyldig i forsettlig drap


  I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

  Tostrup Bråten, åsted
  Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK