Endelig?

SJUSJØEN (NRK): For de av dere som er ivrige på å komme i gang med skigåing, kan det hende denne reportasjen vil gjøre dere glade.

Kjører løyper på Sjusjøen

LØYPE! Når snøen kommer er ikke løypemaskinene seine om å komme i gang på Sjusjøen med å legge til rette for dem som vil prøve langrennsskiene.

Foto: Ole Martin Sponberg / NRK

I løpet av de siste dagene har nemlig flere av de høyereliggende områdene i Norge fått en forsmak på vinteren.

I Hedmark og Oppland er den hvite nedbøren gull verdt for mange. Mens bilistene skifter fra sommerdekk til vinterdekk, så skifter andre fra rulleski til vanlige ski.

Og er du i den siste kategorien, er Sjusjøen et av stedene du kan oppsøke for sesongens første tur på vanlige ski på vanlig snø.

Grangrener med snø, skiløpere kommer, løypemaskin kjører (også sett innenfra), flere skiløpere går, enslig Heidi Weng går på ski, div. bilder innefra løypemaskin, intervjuer FRA RUBRIKKTEKST:

Tungt, men fint!

For – i et av Norges mest populære områder for skigåing er sesongen nå i gang. Eller for å være mer presis så var sesongen i gang allerede 1. oktober i ei om lag 1 kilometer lang skiløype med kunstsnø.

Men nå er det ordentlig snø å gå på. Noe en av Norges beste skiløpere satte pris på i formiddagstimene mandag.

– Jeg ble veldig overrasket over at det var så bra. Jeg fikk prøvd å ha skia under beina for første gang og jeg ble faktisk sliten, innrømmet en meget glad og fornøyd Heidi Weng.

Heidi Weng
Foto: Aslak Woo Ravlum / NRK

Og landslagsløperen var ikke den eneste som hadde fått nyss om at det var mulig med ei skikkelig treningsøkt på ordentlig snø i dag.

– Akkurat i dag ble det jo litt sugeføre da vi skulle kjøre intervall, men det er som vi sier at en skiløper kan aldri klage på snøvær, så dette tar vi imot med åpne armer, sier en strålende blid Petter Skinstad fra Gjøvik.

– Jeg tok turen fra Trondheim, så det var greit å få litt snø under beina nå, forteller en like fornøyd Vetle Thyli.

Skiløpere

PÅ SKI: Heidi Weng, Petter Skinstad og Vetle Thyli var som yre kalver som akkurat hadde sluppet ut på beite da de fikk ordentlig snø under skiene mandag!

Foto: Aslak Woo Ravlum / NRK
Snøvær Sjusjøen

TIDDELI-BOM: Sånn så det ut på Sjusjøen mandag formiddag. Til glede for dem som liker ski og snø. Litt verre for dem som ønsker barmark så lenge som mulig.

Foto: Aslak Woo Ravlum / NRK