NRK Meny
Normal

Endelig sammen med klassen igjen

Elevene ved Lillemoen skole i Elverum har ikke hatt undervisning siden onsdag i forrige uke fordi renholderne streiker. Men i dag møttes de igjen på utedag på Skogmuseet. Og gjensynet var hjertelig.

Video 4d8d2883-5f35-4d4f-9936-fa48d1459013.jpg

Sammen med gjengen igjen

– Greit å ha fri, men når det ikke er skole på grunn av streiken, merker du hvor mye klassen betyr når vi møtes igjen, sier 7. klassingen Ola Murud Jemtland ved Lillemoen skole.

Planlagt

Så vil noen spørre: er dette streikebryteri?

– Nei, vi hadde avtalt denne aktivitetsdagen før det ble streik. Så vi fikk beskjed om at det som ikke foregår inne på skolen, kunne vi gjennomføre, sier lærer Kine Rønningen ved Lillemoen skole.

7. klasse Lillemoen skole, Elverum.

Elevene ved Lillemoen skole i Elverum glade for å være sammen igjen. Lærer Kine Rønningen bak til venstre.

Foto: Knut Sveen

Mange hundre, kanskje over tusen, elever og barnehagebarn var samlet på Skogmuseet som arrangerte Skog og Vann 2012 i dag.

Det var et utall av aktiviteter å velge mellom. En av dem var å lage sin egen seljefløyte, og populariteten til denne aktiviteten kunne høres.

Skog og vann 2012.

Ola Murud Jemtland (7.), Peder Mykleby Løken (7.), Håkon Sivert Murud Jemtland (3.) og Nikolai Skramstad (3.) ved fiskedammen.

Foto: Knut Sveen

Mange samlet seg også rundt fiskedammen og noen dro ut på den nokså vårstrie Glomma i kano.

Elevene begeistret

– Elevene er veldig begeistret for at vi kunne ha denne dagen som planlagt. De håpet at streiken skulle slutte mandag og starte igjen onsdag slik at vi fikk gjennomført aktivitetsdagen i dag. Dette er absolutt positivt for både elever og lærere, sier lærer Rønningen.

Skog og Vann 2012.

Samling på grillplassen.

Foto: Knut Sveen

Og læreren har helt rett i at elevene var glad for å møtes igjen.

– Det er fint å møte klassekameratene igjen, og godt ikke bare å være hjemme.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Sofie, Emma, Oliver og Jonas

    Sofie var det mest populære jentenavnet i Hedmark i 2017; det samme som på landsbasis. I Oppland er det Emma som topper navnestatistikken. Det mest populære guttenavnet i Hedmark i fjor var Oliver, mens det var Jonas i Oppland.

  • Flere tusen fortsatt uten strøm

    Til tross for at Eidsiva Energi har alt tilgjengelig mannskap ute, er 3300 uten strøm i Hedmark og Oppland. Det er over 1000 mer enn det var i dag tidlig.

  • Lengre distriktssendinger på TV

    NRK forlenger distriktssendingene på TV. Fra og med førstkommende mandag blir sendingen før Dagsrevyen justert opp fra fem til ti minutter. Sendingen før Kveldsnytt består og den totale sendetiden er da tilbake på samme nivå som før omleggingen.