Endelig over streken

HamKam slo Aalesund 2-1 på Briskeby, og tok tre livsviktige poeng. Dermed er Hamarlaget oppe på kvalikplass.

HamKams Olivier Karekezi jubler etter scoring

Olivier Karekezi og de andre HamKam-spillerne jubler for 2-0.

Vegar Bjerke skjøt HamKam opp i ledelsen med et hardt langskudd fra rundt 20 meter. Etter en halvtime serverte Olewasegun Abiodun til Olivier Karekezi som krangla inn 2-0. Etter 51. minutter stanga Aafk-spiss Thor Hogne Aarøy inn 1-2 etter en corner.

Dermed vant HamKam den utrolig viktige bunnkampen, og ligger nå to poeng foran Aalesund på tabellen.

HamKam dominerte

HamKam var det klart førende laget på Briskeby i første omgang, og det kunne fort stått både 4-0 og 5-0 hadde det ikke vært for flere gode redninger av Aalesund-keeper Andreas Lie.

Det var en kanonade mot Aalesund-målet helt fra første spark på ballen. Både Ante Vitaic, Olewasegun Abiodun og Tommy Øren testa Aafk-keeperen i starten.

I tillegg var backene Tom Kristoffersen og særlig Arnar Førsund med mye oppover og slo gode innlegg.

Aafk mer med etter pause

Aalsund kom mer og mer inn i kampen etter pause, og begge lag hadde sine muligheter. Særlig Aafk var farlig frempå flere ganger.

Men HamKam holdt tilbake et massivt Aalesund-trøkk på slutten, og kunne selv avgjort det da Abiodun skjøt i tverrliggeren og Karekezi kom alene med Andreas Lie.

Men på tross av en svakere andre omgang tok HamKam med seg alle tre poengene på Briskeby.

Olewasegun Abiodun depper

Olewasegun Abiodun fortviler etter at han bommet på en stor målsjanse mot slutten av kampen.

Trampeklapp

Et nesten fullsatt Briskeby ga HamKam-spillerne trampeklapp etter kampen. For første omgang var kanskje den beste Hamar-klubben har spilt i årets sesongen, og de rundt 7000 tilskuerne ga stående applaus til spillerne ved flere anledninger.

Trener Arne Erlandsen sa før kampen at de var nødt til å få fram det beste i spillerne. Og det kan virke som han fikk til nettopp det.