NRK Meny
Normal

Endelig hvitt på Sjusjøen

De har nesten ikke sovet og de har nesten ikke spist. Men nå er det tid for en kaffekopp og litt hvile. For nå er det endelig hvitt på Sjusjøen.

Johannes Haukåssveen og Svein Erik Syljuåsen

Løyepsjef Johannes Haukåssveen og stadionsjef Svein Erik Syljuåsen er endelig i havn på Sjusjøen.

Foto: Bjørn Opsahl

– Nå er jeg rolig. Nå har vi fått til løypene og stadion er på plass. Nå er det kontroll.

Johannes Haukåssveen

Løypesjef Johannes Haukåssveen kan endelig ta en pust i bakken, etter en hard uke.

Foto: Helle Therese Kongsrud

Johannes Haukåssveen, som er løypeansvarlig i Sjusjøen skisenter, Natrudstilen, puster ut og våger å senke skuldrene litt.

Men sånn var det ikke for en drøy uke siden.

Ikke et snøfnugg

Da det ble bestemt at verdenscupåpningen i langrenn måtte flyttes fra Beitostølen til Sjusjøen, var det ikke et snøfnugg der heller. Men det var kuldegrader. Og det kan det, som kjent, bli snø av.

– Vi hadde ei løype på en kilometer, som først krympet ned til 600 meter og så ble helt borte. Så det var å begynne helt på nytt igjen, sier Johannes Haukåssveen.

Ikke tid til å sove

Så den siste uka og Haukåssveen og hans medhjelpere jobbet omtrent like hardt som snøkanonene. De har gått for fullt både dag og natt.

Og løypefolka har knapt nok sovet eller spist hele uka.

– Jeg har vel sovet mellom en og tre timer hver natt, sier Johannes Haukåssveen.

– Vi får det til

Men det er mange som har stått på. 20 ansatte i Ringsaker Almenning og flere utenfra har bidratt. Svein Erik Syljuåsen fungerer som stadionsjef og tar det hele med stor ro.

– Vi har prøvd dette før, så vi vet åssen det er. Men hvis alle er innstilt på å få det til, og det er vi alle sammen, og hvis alle står på, så får vi til dette her, sier han.

Verdenseliten på plass

Mens stadionsjefen retter på reklameskilter og setter på plass granbar, er verdenseliten i langrenn ute og tester løypene. Tilbakemeldingene til nå, har vært gode.

– Vi har tatt høyde for masse publikum og vi håper mange kommer. For nå har vi virkelig sjansen til å vise området her og at langrenn er topp, og dette vil vi også ha i framtida, sier Svein Erik Syljusåsen og Johannes Haukåssveen.

Sjusjøen skisenter, Natrudstilen

Nå er det klart for verdenscup på Sjusjøen. Snøkanonene har gått dag og natt.

Foto: Helle Therese Kongsrud