Endelig for KIL mot Sundet

Kongsvinger tok tidlig ledelsen mot Nybergsund, men spørsmålet alle stilte seg var om det ville holde til tre poeng denne gangen. Sundet hadde sine sjanser, men de maktet ikke å overliste KIL-målvakten.

Magnus Solum, KIL

Morten Solum jubler for nok en scoring i KIL-drakta.

Foto: Vegard Herlyng

For banens beste spiller var trolig Tobias Holmen i Kongsvingerburet. Den tidligere Manchester City-lærlingen hadde nok å gjøre, og bortelagets spillere var flere ganger borte og gratulerte hjemmelagets sisteskanse. Uten kjemperedningene ville KIL heller ikke denne gangen greid tre poeng. Hovedpersonen selv var naturligvis fornøyd etter kampen:

– Det er moro å bli kåret til KILs beste, men at keeperen blir det tyder på at vi slipper til alt for mye, sa Holmen Johansen etter nitti minutter.

Men nok en gang slapp altså KIL bortelaget til foran egen kasse mot slutten:

– Vi er nok litt redde for uavgjort igjen. Det ligger i bakhodet, sa keeperen etter tre etterlengtede hjemmepoeng.

Solum gjorde det igjen

Nok en gang ble unge Magnus Solum tungen på vektskålen for Kongsvinger. Et kvarter inn i kampen var spissen først på en heading inn i bakrommet. Midtstopper Emil Haucke presset Solum hardt, men med tåspissen fikk han avgårde et skudd som trillet over streken.

Utover i omgangen hadde hjemmelaget flere store sjanser til å øke ledelsen, men de måtte nøye seg med 1-0 til pause. Nybergsund skapte ingen sjanser de første førtifem.

Skuffet Enkerud

Nybergsund sin kantspiller Jonas Enkerud var skuffet etter tapet. Den tidligere Flisa-spilleren møtte tidligere Sander-spiller Martin Linnes til duell ute på kanten. Den duellen vant Linnes klart før pause:

– Ja, jeg må innrømme at han var bedre i første, men da vi hevet oss som lag etter pause jevnet duellen seg ut, mente Enkerud. Dette var første møte mellom de to ungguttene på dette nivået.

– Det er surt å tape 1-0. Jeg mener vi er to forskjellige lag før og etter pause. Vi er langt under pari de første førtifem mens andreomgang er godkjent. Da hadde vi kanskje fortjent en goal, sa Ekerund på vei inn i garderoben.

Fortsatt jevnt

Med tre poeng, som alt i alt var fortjent, klatrer KIL til 9. plass på tabellen. Nybergsund ligger under streken på 14. plass, men i en tett og jevn 1. divisjon er ingenting avgjort.