NRK Meny
Normal

Enda et barn med nyresvikt

Folkehelseinstituttet melder om enda ett tilfelle med alvorlig nyresvikt hos et barn. Den syke gutten spiste kjøttdeig som var kjøpt i Oppland.

Dermed har Folkehelseinstituttet til sammen registrert 8 barn med nyresvikt i Norge. Samtlige mistenkes smittet med bakterien E.coli O103 via kjøttdeig fra Gilde.

Foreldrene til den syke gutten fra Oslo er intervjuet og helseekspertene mener opplysningene de har gitt passer med teorien om kjøttdeig som den sannsynlige smittekilden.

Gutten ble syk 1. mars, ifølge opplysningene som foreligger.

Til sammen 1620 bakterieprøver fra Gildes kjøttprodukter og produksjon er analysert uten at man har funnet den farliige E.colibakterien. Prøvene er blant annet tatt fra Gildes kjøttdeig, karbonadedeig og familiedeig som mistenkes for å være smittekilden.

Ifølge Gilde skal familien til den syke gutten fra Oslo ha kjøpt sin kjøttdeig 23. februar i Oppland.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mor og far feirer OL-gull

  Det ble gull i laghopp i PyeongChang i dag. Lillehammer gutten Robert Johansson var ankermann på det norske gullaget. Hjemme hos mor Helga og far Gorm Johansson på Vingnes i Lillehammer var det vill jubel.

  Gorm og Helga Johansson
  Foto: ALEXANDER NORDBY / NRK
 • Skyldig i forsettlig drap


  I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

  Tostrup Bråten, åsted
  Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK