NRK Meny
Normal

Én spiller og ingen trener i HamKam

Etter en historisk dårlig sesong som endte med nedrykk til 2. divisjon, står HamKam per dags dato uten trener og med bare én spiller på kontrakt neste år.

HamKam jubel

INGEN JUBEL: HamKam-gleden har gitt seg. HamKam Elite har per dags dato ingen ansatte. De ble sagt opp da klubben var på konkursens rand i sommer.

Foto: Knut Sveen / NRK

Briskebybanden

Briskebybanden er bekymret for laget sitt. – Situasjonen er veldig trist, sier leder, Jørgen Berntsen.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Det er mange av oss som har et hjerte som pumper grønt og hvitt blod. Det ser ikke bra ut nå. Det er nesten så det knyter seg i magen med tanke på neste sesong.

Det sier leder for HamKams supporterklubb, Briskebybanden, Jørgen Berntsen. Han er dypt bekymret for framtida til den gamle storklubben.

– Hva tror du om spillerstallen neste år?

– Jeg tror vel at innen de har fått på plass en trener og begynner å snakke med spillere, så er det for sent. Sånn at vi må lete hakket lavere enn hva vi hadde tenkt enn hvis vi hadde hatt en trener på plass for en stund siden. Jeg er redd for at det blir folk som er gode nok til 3. divisjon, men ikke 2. divisjon, sier Berntsen.

Ingen ansatte

Anders Langseth

Daglig leder i HamKam yngres, Anders Langseth, er ikke bekymret.

Foto: HamKam

HamKam Elite har per dags dato ingen ansatte. De ble sagt opp da klubben var på konkursens rand i sommer. Det er daglig leder i Yngres avdeling, Anders Langseth, som styrer butikken. Han er ikke bekymret for situasjonen.

– Vi er fortsatt i prosess med å skaffe trener. Hvor raskt vi kan klare å lande er fortsatt noe usikkert, men vi prøver å skynde oss sakte, for vi ønsker jo naturlig nok å være trygge på ansettelsen, sier Langseth.

Han bekrefter at laget bare har en spiller på kontrakt nå, og forteller at de jobber aktivt, både lokalt og nasjonalt, for å prøve å skaffe spillere.

– Men hovedprioritet nå er å skaffe en hovedtrener før vi setter sammen spillerstallen.

– Masse muligheter

Status per nå er én spiller på kontrakt og ingen trener. Er det bekymringsfullt?

– Nei, jeg tenker egentlig stikk motsatt. Jeg tenker at dette gir oss masse muligheter til å bygge en stall og en klubb som er mer solig enn vi noen gang har hatt.

Men det beroliger ikke Jørgen Berntsen i Briskebybanden.

– Situasjonen er veldig trist. Vi burde hatt trener på plass for lenge siden. Styret lovte at det skulle være en trener på plass før slutten av oktober, men det er ikke noe tegn på at det er noen på vei inn en gang. Det ser ikke lyst ut i det hele tatt.