NRK Meny
Normal

En person omkom i brann på Raufoss

En person omkom i en brann i en to etasjer høy boligblokk på Raufoss i Oppland.

Brann Raufoss

Det er i denne boligblokken på Raufoss at det brenner. En person er omkommet.

Foto: Hugo Olsen

Flere leiligheter sto søndag morgen i brann i en toetasjes boligblokk på Raufoss i Oppland. En person er bekreftet omkommet i brannen. Personen ble funnet i en av leilighetene i bygget.

Politiinspektør Linn Hilde Fosso kan ikke si noe om kjønn og alder på den omkomne før personen er obdusert.

Vi har antakelse på hvem den omkomne er, ut fra hvor personen ble funnet, og pårørende er varslet. Men vi kan ikke si det med sikkerhet før personen er obdusert, sier hun.

Politiet kan heller ikke si noe om hvor brannen startet eller brannårsak enda.

Det drives fortsatt med etterslokking i bygget, så krimteknikere kan ikke gå inn før mandag, sier Fosso.

Åtte personer er evakuert ut fra det brennende bygget med åtte leiligheter, melder politiet. Alle leilighetene er ubeboelige etter brannen. Ifølge øyenvitner er andre etasje fullstendig utbrent.

– Det er et stort hulrom, og mye oksygen, forteller brannmannskaper til NRKs fotograf på stedet.

Vestre Toten kommune sin kriseledelse er satt inn, og det er etablert et senter for de pårørende og de evakuerende i Kulturbygget på Raufoss, ved Rådhuset.

Se video fra brannen:

En person omkom søndag morgen.

Stor jobb med å slokke brannen

Forløpet er trolig at brannen har startet i en av leilighetene og spredt seg til byggets tak svært raskt.

– Det er en stor jobb for mannskapene våre på stedet. Vi regner med å måtte holde på med slokningsarbeidet utover hele for- og ettermiddagen, sier operasjonsleder i Vestoppland politidistrikt Bård Christiansen.

Han sier videre at politiet har holdt på med å varsle de pårørende til den omkomne.

Politiet fikk melding om brannen klokken 06.05. Alle tilgjengelige mannskaper og alt av nødetater er på stedet søndag morgen. Brannvesenet driver både innvending og utvendig slukning, men brannen er under kontroll, melder politiet like før klokken 11.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Godtar forlenget fengsling

  Begge de to rumerne som er siktet for ranet av Sparebanken 1 Østlandet i Rendalen 30. oktober i fjor, godtar 8 nye uker i varetekt. Dermed blir den forlenga fengslingen av dem gjennomført som en kontorforretning.Nåværende fengsling går ut onsdag.

  Sparebank1 Østlandet, Otnes i Rendalen
  Foto: Frode Meskau / NRK
 • Frityrkoker tok fyr

  Nødetatene er på veg til Disenå i Sør-Odal, der det har tatt fyr i en frityrkoker i enebolig. To personer skal ha fått i seg noe røyk, melder politiet på Twitter.

 • Brann i garasje i Moelv

  Brannvesenet har rykket ut til brann i en garasje like nord for Moelv sentrum og har kontroll på brannen. Ingen er skadd og det er ikke spredningsfare.