NRK Meny
Normal

En omkom i flyulykke på Tynset

En svensk mann omkom etter at et veteran-fly krasjet under øvelse i forbindelse med et flystevne som skulle arrangeres i morgen. Nå er hele stevnet avlyst.

Video FLYKRAJS-NETT-210810-WW_MXF_Innboks.MP4

Like etter landing tippet veteranflyet rundt.

Flyet skal ha tippet rundt og krasjet i forbindelse med landing ved flystripa på Tynset som ligger en knapp mil syd for Tynset sentrum. Ulykken skal ha skjedd rundt klokken 18.45, skriver Arbeidets Rett.

Flystevne

Flyet styrtet under øvelse i forbindelse med et flystevne som skal avikles ved Tynset Flystasjon i morgen.

– Dette flyet skulle delta på et flystevne i morgen og under landing tippet flyet rundt og flyveren omkom, vi vet ennå ikke noe mer om omstendighetene, sier operasjonsleder i Hedmark politidistrikt, Trond Sulen til NRK.

Tippet rundt

Ifølge et øyenvitne kom flyet høyt inn over flystripa og landet før det skar ut til venstre og ut i en kornåker. Der kjørte det nesen ned i åkeren og tippet rundt.

Sulen tror det er lite sannsynlig at det planlagte flystevnet blir gjennomført søndag.

– Flyplassen er stengt etter ulykken og vil forbli det fram til Flyhavarikommisjonen er ferdig med sine undersøkelser på stedet, opplyser operasjonslederen.

Politiet vet foreløpig ikke mer om omstendighetene rundt ulykken.

– Mannen er identifisert og vi har via Kripos varslet svenske myndigheter som vil varsle de pårørende, sier Sulen.

Ingen andre personer var involvert i ulykken.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ønsker tips om brann

    Politiet ønsker tips fra publikum som har sett en mørkkledd person i forbindelse med en brann i Raufoss i kveld. Politiet tror brannen er påsatt etter funn av paller på en kasse over et kjøleaggregat, samt at det er sikret en video av hendelsen.

  • Brann i søppelkasse ved rådhus

    Det begynte å brenne i en søppelkasse utenfor rådhuset på Raufoss ved 21.30-tida. Brannen ble raskt slukket. Brannårsaken er ikke kjent, men politiet utelukker ikke at den kan være påsatt og gjør søk i området. Et vindu ble ødelagt i brannen.

  • Storseier for Lillehammer

    Lillehammer vant hele 5–1 over Stavanger oilers i en kamp i eliteserien i ishockey i kveld. Kampen ble dramatisk for Lillehammers Emil Nyhus som ble sendt til sykehuset etter en takling. Ifølge TV2 skal han ha fått en kraftig hjernerystelse.