NRK Meny
Normal

Emil Nyhus tilbake etter hodesmellen

LILLEHAMMER (NRK): Ishockeyspiller Emil Nyhus (20) fikk hjernerystelse etter en stygg takling. Nå er han tilbake på isen, men må fortsatt ta det rolig.

Emil Nyhus

HJERNERYSTELSE: Lillehammer-spiller Emil Nyhus (20) fikk en kraftig hjernerystelse etter å ha blitt taklet av en Stavanger Oilers-spiller. Nå er han så smått tilbake på isen.

Foto: NRK

Det var i kampen mellom Lillehammer og Stavanger Oilers den 17. oktober, at Emil Nyhus ble skadet i en voldsom takling. På sykehuset i Stavanger ble det konstatert kraftig hjernerystelse.

Lillehammers Emil Nyhus blir taklet av Danile Bøen Rokseth på Stavanger Oilers.

– Jeg husker ikke noe fra taklingen. Men jeg har sett det på video i ettertid, så jeg vet jo nå hva som skjedde, sier Emil Nyhus.

Nesten en måned senere er 20-åringen tilbake i trening. Men han blir fort sliten og må fortsatt ta det rolig.

– Det har vært mye avslapping, har prøvd å hvile meg klar. Nå har jeg også hatt influensa i en uke, og det har ikke akkurat hjulpet, sier han.

Sjukt godt å være tilbake

Han liker dårlig å se kampene fra tribunen og ikke få være med gutta på tur, så han er glad han snart er tilbake for fullt.

Også lagkamerat Patrick Ulriksen har vært ute med hjernerystelse etter at han ble lagt i isen av Sparta-spiller Didrik Nøkleby Svendsen etter kampen den 5. november. Sparta-spilleren fikk 20 kampers utestengelse etter angrepet.

– Patrick tror jeg har det ganske bra. Vi var begge på isen fredag, sier Emil Nyhus.

Emil Nyhus

Sånt kan skje, men vi må ikke gå ut og ødelegge for hverandre, sier Emil Nyhus om de mange stygge taklingene denne høsten.

Foto: NRK

Hvorfor det har vært så mange stygge taklinger og episoder på ishockeybanen akkurat i høst vet han ikke helt. Men han tror det er riktig at de jobber med holdningene i ishockeyen.

– Det skal ikke være sånn at en skal gå ut og ødelegge karrierer. Vi må ta ansvar og ikke ødelegge for hverandre, sier han.

– Ikke mer skader enn i andre idretter

Ole Fosse er landslagslege i ishockey og jobber til daglig på sjukehuset i Lillehammer. Han sier ishockey ikke er noe farligere enn andre idretter.

Emil Nyhus skadet i ishockeykamp

Emil Nyhus smalt hodet i isen og ble liggende etter taklingen i kampen mellom Lillehammer og Stavanger Oilers den 17. oktober.

Foto: TV2 Sportskanalen

– Men det er bekymringsfullt at vi har hatt så mye de siste månedene. Jeg vet ikke om det skyldes tilfeldigheter eller noe annet. Tempoet i ishockeyen har økt og det kan kanskje være medvirkende, sier Fosse.

Hvor alvorlig en hjernerystelse er, kan variere mye, forteller han.

– Det kan være alt fra ganske bagatellmessig til å være noe som vedkommende sliter med på lang sikt, og noen få vil få varige problemer.

Det viktige er at de får tid og anledning til å rehabilitere seg, og at de er helt friske før de begynner igjen.

– Da vet man at det går bedre, sier landslagslege Ole Fosse.