NRK Meny
Normal

Elvis lever. I Våler.

Roger Bonsak ligner på Elvis og elsker 50-tallet.

Roger Bonsak

Roger Bonsak lever fortsatt på 50-tallet.

Foto: Rannveig Urdahl / NRK

BILDESERIE: Bli med til 50-tallet

Derfor åpnet 45-åringen like gjerne en 50-tallsbutikk. Midt i Våler i Solør.

- 50-tallet har blitt et begrep. Stilig musikk, stilige damer og stilige biler, sier Roger, mens har drar hånda gjennom det halvfeite brylkremhåret.

Route V8

Når du går inn døra til butikken Route V8 i Våler er det nesten som å vandre rett inn i en Grease-musikal. Her er det 50-tallet for alle penga. Skinnjakker, pin-up-kjoler, bowlingskjorter og amerikanske beltespenner.

Route V8
Foto: Rannveig Urdahl / NRK

Butikkeieren er også hentet rett ut fra en 50-tallsfilm. Hornbriller, Elvis-sveis og kinnskjegg. Velkommen til Roger Bonsaks lille verden.

- Jeg har digga 50-talls-stilen hele livet, og for tre år sida sa jeg opp jobben som ruskonsulent og valgte å satse det som til da bare hadde vært en hobby.

Roger finner fram gitaren og drar ei Elvis-låt, før han forteller hvordan det hele starta.

- Det begynte med at jeg solgte beltespenner fra en skoeske hjemmefra. Så ble det t-skjorter også, og nå har jeg to etasjer med amerikanske olabukser, cowboyboots, elvis-effekter og sving-skjørt. Og rosa cowboyhatter da, gliser Roger bredt.

Brylkrem
Foto: Rannveig Urdahl / NRK

Alt i butikken oser 50-tallet og Amerika. Marilyn Monroe henger på den ene veggen og vrikker til den gamle musikken som kommer ut av radioen fra tidlig på 50-tallet. Men hvorfor åpne en slik butikk i Våler?

- Butikken hadde drukna i Oslo. Her derimot kommer den til sin rett, forklarer Roger.

Original

Det brummer fra en stor motor utenfor butikken. En amerikansk bil med en enorm bil stopper. Inn kommer to karer. De trenger nye solbriller.

- Her henger solbrillene. Og så har vi fått inn noen skikkelig tøffe bowlingskjorter, direkte fra USA. Akkurat like som de de bruker på det bilprogrammet på Discovery vet du.

Roger prøver å selge ei skjorte maken til den har på seg selv, men karene nøyer seg med nye solbriller til 100 kroner per stykk.

Roger smiler for det. Han har funnet seg selv, som han sier.

- Jeg har blitt en original og ikke en kopi, og det er jeg glad for, sier han.