NRK Meny
Normal

Elverumsulv bytter kommune

Ulvene i Julussaflokken som har hatt tilhold i Elverum har nå flyttet seg nordover til Åmot.

 

 Rovdyrforsker Petter Wabakken sier til Østlendingen at enten har de sju dyra i flokken utvidet sitt revir  eller så har de flyttet nordover til det gamle Gråfjell-reviret.

Dette området var tidligere tilholdssted for den gamle Gråfjellflokken som gikk i oppløsning i fjor.  Dette området i Åmot har også en stor bestand av vinterelg. 

Sporinger tyder på at 90 prosent av ulvens areal nå ligger i Åmot og at ulvene bare ved to anledninger de siste tre månedene har vært inne i Elverum.

 Åmot kommune har nå søkt om fellingstillatelse fordi kommunen nå frykter økt konflikt- nivå på grunn av økningen i ulvebestanden.

Ny flokk fra sør

Om ulvene trekker ut av Elverum i nord - kommer en ny flokk sterkere inn fra sør. Kynnaflokken som består av fire eller fem dyr bruker nå et område helt opp mot Trysilveien.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Brann i DAB-radio

  Det ble mindre brann- og røykskader etter en brann i en bolig Harestua i Lunner lørdag kveld. Ifølge politiet startet brannen i en DAB-radio.

 • Storhamar vant etter spennende kamp

  Eliteseriekampen i ishockey mellom Lillehammer og Storhamar endte 2–3 etter en spennende kamp. Det var lenge 2–2 før gjestene Storhamar fikk inn ett mål i et av de siste minuttene av kampen. 10.031 så kampen.

 • Spennende i Håkons Hall

  Det er 2–2 i eliteseriekampen i ishockey mellom Lillehammer og Storhamar i Håkons Hall etter rundt halvspilt kamp. Stemningen er spent og høylytt blant de 10.000 publikummerne.

  Eliteseriekamp mellom Lillehammer og Storhamar i Håkons Hall
  Foto: Karianne Stordal / NRK