NRK Meny
Normal

Elverumsmeglere vil bli størst ved Mjøsa

Eiendomsmeglerekteparet Line og Espen Strøm på Elverum har kjøpt meglervirksomheten til Totens Sparebank. Nå vil de bli størst på eiendomsmegling i Mjøsbyene.

Line og Espen Strøm, Aktiv eiendomsmegling, Elverum

UTVIDER: Ekteparet Line og Espen Strøm har meglersuksess på Elverum. Nå satser de på Hamar og på Gjøvik.

Foto: Geir Røed / NRK

På få år har eiendomsmegler-ekteparet Line og Espen Strøm tatt halvparten av eiendomsmeglermarkedet i Elverum. Nå vil de bli størst også i Hamar og på Gjøvik, etter at de har overtatt meglervirksomheten til Totens Sparebank. De har planen klar for hvordan de skal gjøre det.

– Vi skal bli størst ved å jobbe med hver enkelt kunde slik at de blir fornøyd, og snakker positivt om oss til andre, sier Espen Strøm.

Han forteller at hovedfokuset til firmaet Aktiv Eiendomsmegling er at både kjøperne og selgerne blir så fornøyd som mulig med jobben som blir gjort.

Konkurrenten ikke overbevist

Ikke alle er overbevist om at ekteparet kommer til å klare å erobre markedet i Gjøvik og Hamar. DNB-megler Runi Bjerke på Gjøvik tror ikke Aktiv blir størst.

– Nei, det er vi som sitter på lokalkunnskapen og vi har mange trofaste kunder, sier Bjerke.

Selv om megleren ikke tror firmaet kommer til å nå målet sitt på kort sikt, ser hun likevel positivt på konkurransen hun nå får.

– Det blir morsomt, mener hun.

Nytt selskap

Rogalendingen Strøm og kona drev på 2000-tallet eiendomsmeglervirksomhet på Vestlandet, før de flyttet til hennes hjemby Elverum. På få år har de tatt solide markedsandeler med sitt Aktiv-kontor, og tidligere i år overtok de alle aksjene i firmaet som drev Aktiv-kontorene i Hamar, Elverum og på Gjøvik.

Med det nye selskapet Estrøm drift er de blitt eneeiere, og Totens Sparebank er etter mange år helt ute av eiendomsmeglervirksomhet rundt Mjøsa.

– Vi er best

Aktiv eiendomsmegling, Elverum

LOKALER: Aktiv eiendomsmegling i Elverum sentrum.

Foto: Geir Røed / NRK

I dag er Aktiv på langt nær størst i Hamar og på Gjøvik. De må se seg slått av blant annet DNB.

– Men innen fem år skal vi være størst også i Hamar og på Gjøvik, sier Strøm.

Han ser på Kongsvinger, Lillehammer, Brumunddal og fritidsmarkedet som mulige satsingsområder i fremtida.

– Vi skal inn i hyttemarkedet, sier ekteparet som er fast bestemt på å nå målet om å bli den største meglervirksomheten i Mjøsbyene.