NRK Meny
Tilsto overgrep
Foto: Trond Ivan Hagen / NRK

Elverumsmann dømt for overgrep

Oppsummert

En Elverums-mann i 40-åra er tiltalt for overgrep mot 38 jenter via nettet. Flere av overgrepene er så alvorlige at de defineres som voldtekt. Saken går i åtte uker i Sør-Østerdal tingrett.

 • Dømt til 12 års forvaring

  En mann i 40-årene fra Elverum er dømt til 12 års forvaring med en minstetid på åtte år for overgrep mot nesten 40 jenter via sosiale medier. Det sier aktor i saken, Thorbjørn Klundseter. Mannen presset jenter til å sende ham intime bilder og videoer.

 • Vil legge ned påstand om forvaring

  Aktor Thorbjørn Klundseter vil be om forvaring for en overgrepstiltalt elverumsing. Mannen er tiltalt for å ha truet 38 jenter til å sende ham intime bilder og videoer. Han erkjenner straffskyld. Det er i dag rettssakens siste dag.

 • - Tiltalte er pedofil

  Rettspsykiater Michael Setsaas konkluderer med at elverumsingen som er tiltalt for nettovergrep mot mot 38 jenter, er pedofil, og at faren for nye overgrep er stor.

  Det kom fram i rettssaken i Sør-Østerdal tingrett i dag.

  Mannen risikerer tolv års forvaring.

 • Over 22.000 overgrepsbilder

  En spesialetterforsker ved Innlandet politidistrikt fortalte at de fant over 22.000 ulovlige bilder og videoer da de beslagla fem mobiltelefoner og en bærbar PC hos den overgrepstiltalte mannen. 821 var distribuert av totalt 11 jenter.