NRK Meny
Normal

Elverum, Elverum, Elverum!!

Publikum jublet og ropte Elverum! da Leif Tore Surén vant prisen for årets direktesending under årets radiofest, Prix Radio. Programlederen i ElverumsRadioen fikk prisen for sin helt spesielle skildring av kampen da Elverum Håndball ble seriemestere i vår.

Leif Tore Surén vant Prix Radio
Foto: Elin Fossum / NRK

Det var en overbegeistret jury under bransjetreffet Radiodager som ga prisen til en glad Leif Tore Surén.

– For første og muligens siste gang i livet heier en samstemt jury på Elverum, sa juryformann og kanalsjef i NRK P3, Bjørn Tore Grøtte.

NM i radio

Prix Radio er Norges offisielle mesterskap i radio. Surén fikk prisen i konkurranse med alle de største radiokanalene i Norge.

– Det er utrolig moro. Jeg hadde ikke troen på at jeg skulle vinne noen pris, her er det tøff konkurranse. Det er moro å ha spist kirsebær med de store, sier Surén.

Se den energiske programlederen motta prisen her:

Publikum jublet og ropte Elverum! da Leif Tore Surén vant prisen for årets direktesending under Prix Radio.

Prix Radio: Leif Tore Surén

Prisen inspirerer

– Nå har jeg enda mer lyst til å lage et godt produkt. Og prisen hadde ikke blitt noe av dersom vi ikke hadde fått så gode tilbakemeldinger på kampoverføringene våre, sier han.

Årets direktesending gir virkelig jernet. Her er det skyhøyt tempo, høy temperatur og en godt temperert programleder sendingen gjennom.
Programlederen er herlig engasjert, har et gjennomført godt språk, er kunnskapsrik, selv om han til tider hyler seg hes.
Det er puls gjennom hele sendinga, som bæres fram av en mann som helt åpenbart ikke er objektiv. Men det gjør ingen ting her.

For første og muligens siste gang i livet heier en samstemt jury på Elverum.

Juryens begrunnelse

Hør en meget engasjert og rørt Leif Tore Surén kommentere de siste minuttene av gullkampen mellom Elverum og Haslum i Terningen Arena i mars 2013 her:

Her er alle vinnerne:

01 Årets sendeflate
Juryen lot seg imponere av et tett lydbilde, behagelig intensitet og nydelig fremdrift. Flaten er godt gjennomført, og bra produsert. Det overraskende momentet er ekstremt morsomt, og funker veldig bra. Programlederen er stødig, og byr på seg selv. Han er en supernerd i positiv betydning. Programlederen er proffeste i sin klasse.

Vinneren av Årets sendeflate er......Midt i Trafikken, Skavlan-style, P4

02 Årets spesialprogram
Dette programmet gir juryen gåsehus. Det gir oss innblikk i noe vi ikke kjenner så godt til fra før, og har en veldig god oppbygning. Bruken av radiobilder er helt fantastisk. Man ser virkelig for seg hvordan rommene ser ut, og husker de som fotografier, selv om man kun har sett de på radio. Dette er en troverdig og autentisk dokumentar, med en veldig spennende historiefortelling.

Vinneren av Årets spesialprogram er;
Lærepenge og falske tusenlapper, NRK P2

03 Årets direktesending
Årets direktesending gir virkelig jernet.
Her er det skyhøyt tempo, høy temperatur og en godt temperert programleder sendingen gjennom.
Programlederen er herlig engasjert, har et gjennomført godt språk, er kunnskapsrik, selv om han til tider hyler seg hes.
Det er puls gjennom hele sendinga, som bæres fram av en mann som helt åpenbart ikke er objektiv. Men det gjør ingen ting her.

For første og muligens siste gang i livet heier en samstemt jury på Elverum.

Vinneren av Årets direktesending er;
ElverumsRadioen – Elverum håndball tar seriemesterskapet.

04 Årets reportasje
Årets vinner i reportasje kategorien er en fantastisk historie. Det er svært god historiefortelling i reportasjen og den er bygget opp og forsterkes med musikk og effekter. Det er en sterk historie som fortelles og juryen mener den treffer målgruppen veldig bra. Juryen sitter igjen med et ønske om å høre enda mer når den er slutt. Grepet med å bruke intervjuobjektene til å fortelle historien gjør det hele enda sterkere.

Vinneren av årets reportasje er;
Kevin, Christel og de sure kreftcellene, Superblokka, NRK Radio Super


05 Årets intervju

Dette intervjuet fanger virkelig juryens oppmerksomhet. Intervjueren følger godt med på hva som blir sagt og stiller gode oppfølgingsspørsmål. Man blir tatt med i fortellingen og følelsesmessig engasjert. Dette er en genial idé, og intervjuobjektene er så utrolig søte at man blir rørt.

Vinneren av Årets intervju er;
Være sammen for evig og alltid, Popcorn, Radio Norge

06 Årets humor
Dette er virkelig morsomt, og utrolig pinlig. Juryen lo høyt av vinneren. Programleder spiller rollen godt, og fullt ut. Det er sterkt at han får offeret til å gå på limpinnen så kraftig. Juryen storkoste seg med denne utgaven av luretelefonen fra en mester i faget.

Vinneren av Årets humor er;
Fem Paa – Deg Være ære, P4

07 Årets promo
Ideen til denne promoen er meget god, den er informativ og treffer målgruppen perfekt. Lydklippene setter stemningen og redigeringen er fantastisk. Denne promoen gjør at man får virkelig lyst til å delta på arrangementet.

Vinneren av Årets promo er P3–VG-lista topp 20.


08 Årets nyhetsbulletin
Årets nyhetsbulletin er godt komponert, rett og tett på, med mange gode kilder og varierte vinkler på en av de aller største nyhetssakene i år.
Ankeret er stødig og troverdig sendingen gjennom, dette kommuniserer særdeles godt med målgruppen. Tempoet er høyt, uten at det går på bekostning av troverdigheten og nyhetsleveransen, med kjappe kommentarer og god oppsummering. Dette er moderne og solid nyhetshåndverk!

Vinneren av Årets nyhetsbulletin er;
Breivik-dommen, P3nyheter, NRK P3.

09 Årets nyhetsmagasin
Årets nyhetsmagasin er et helstøpt og solid radioprogram. Vi settes umiddelbart inn i tema, gjennom solid programledelse og troverdige reportasjer fra dyktige radiohåndverkere.
Her er det gjennomgående fin lydbruk, gode kilder og masse engasjement. Produksjonen er solid, og sakene belyses med kreative men viktige innfallsvinkler.
Den nyhetsinteresserte lytteren blir trygt og godt ivaretatt av denne sendingen, og juryen er trygge på at her er vi virkelig oppdatert på den store saken.

Vinneren av Årets nyhetsmagasin er;
Her og Nå–terrordom, NRK P1.

10 Årets programleder/programlederteam
Vinneren skaper svært gode radiobilder og er engasjerte i studio. Det er lett å følge med i sendingen og flyten er veldig bra. Samspillet mellom programlederne er SÆRDELES godt og de leverer hver gang. Rollene er klare og tydelige og humøret er høyt. Vinnerne viser fram sin personlighet på en strålende måte.

Vinnerne av Årets programleder/programlederteam er;
Radioresepsjonen, NRK P3


11 Årets DJ
Her er det masse energi som når gjennom radioen. Det er kreativt og lekent, og byr på inkluderende historiefortelling, og godt språk. Vinnerens lidenskap gjør at vi får lyst til å høre på. DJ-en er helt i toppsjiktet av norske radio DJs.

Vinneren av Årets DJ er;
Jørn Kaarstad, NRK P3

12 Årets radioøyeblikk
En fantastisk idé som er noe helt annet enn man har hørt tidligere. Her blir man sittende klistret til radioapparater og venter spent på fortsettelsen. Overgangene er sømløse og man blir virkelig imponert over programlederens evner.

Vinneren av Årets radioøyeblikk er;
Runes dialektreise langs kysten, Lønsj, NRK P1


13 Årets radiotalent
Prisvinneren byr på seg selv, og det er tydelig at formidlingsevnen er på plass. Talentet fremstår reflektert, tydelig, trygg, og behersker åpenbart flere plattformer.
Vinneren bruker dialekten sin, men har også en forankring i en annen kultur.

Vinneren i Årets Radiotalent er;
Amir Horori, P4.
Han får også med seg 1 reisegavekort på kr 15.000,-.

14 Årets morgenflate
Prisvinnerne leverer en morgenfrisk sending med gjennomført varme, vennlighet og tydelige smil. Gjengen i studio har en utadrettet dialog som byr lytterne inn, rollene er godt fordelt og blir båret på et varmt og innbydende lydbilde. Prisvinnerne tar også våryrheten et steg videre.
Vinneren av Årets Morgenflate er:
P4s Radiofrokost

15 Årets Fagpris
Årets fagpris skal hedre noe eller noen som har bidratt positivt i norsk radio. Tidligere har denne blitt kalt Åpen Klasse, og prisen kan tildeles enkeltpersoner, programmer, redaksjoner, radiostasjoner, radiokonsepter, lydbilder og radioideer. Vi setter rett og slett det radiofaglige i høysetet.

I år har juryen latt blikket falle på flere av disse elementene. Prisen gis for både programmering, lydbilde, ideer, redaksjoner og det er helt sikkert noen enkeltpersoner som har bidratt ekstra til at akkurat dette har blitt så dominerende som det faktisk har blitt.
Som mye annet i norsk radio startet dette med en god ide, som noen fant et sted i radioverden og tok med seg hjem til Norge. Her har den blitt foredlet. Og blitt til så mye mer enn det det i utgangspunktet var.
Det startet med en konkurranse. Som ble en stor suksess. Det utviklet seg til å bli et slagord, en identitet og en merkevare. Men konkurransen er fortsatt med. Som selve navet i navnet.
Konkurransen har vokst seg inn i framtida til å lever nå på flere plattformer. Og identiteten er blitt enda tydeligere. Gjennom egen låt og en rekke reklamefilmer. Et konsept som både reklamekunder, selgere, stasjon og redaksjon tjener på.
Og noe som mange hjemme ved radioapparatet setter pris på. Hver gang den rulles ut. Årets fagpris tildeles P4, for foredlingen av Lyden av Norge. Fra en enkel radiokonkurranse, til å bli et slagord og en identitet for en hel radiokanal.


16 Årets radionavn i samarbeid med SE og Hør
Totalt 20456 stemmer

Radioresepsjonen, NRK P3–55,7% av stemmene

17 Årets hederspris
Årets Hederspris tildeles et forbilde for hele den norske radiobransjen.

Vinneren har vært både nyskapende og tradisjonell. Gjennom en lang historie har vi sett en tydelig, jevn utvikling – samtidig som de bærende verdiene alltid har vært på plass.

Det er ingen andre forunt å ha et så sterkt grep om målgruppen, og en så sterk identifikasjon med sitt journalistiske emne.

Årets Hederspris tildeles en redaksjon som har en tung tradisjon å forvalte, men som ikke kunne forvalte den ved å være tung. Letthet og glede er det viktigste de formidler. Med dette er de blitt en nasjonal institusjon.

Det var derfor helt selvfølgelig at årets store jubileum ble markert av både statsminister og kulturminister.

I sol uansett vær, i 50 år, Årets hederspris går til Reiseradioen, NRK P1!