NRK Meny
Normal

Elverum vant gull

Det var aldri tvil. Bækkelaget klarte aldri å ta inn igjen de sju målene Elverum ledet med etter første kamp. Kampen endte 29-29. Elverum er sluttspillmester i håndball for tredje gang.

Elverum sikret seg sluttspillseieren for tredje året på rad.

Elverum var kjempefavoritter etter den første kampen da de vant med sju mål mot Bækkelaget. Og et fullsatt Terningen Arena kokte allerede før kampstart.

Se hvordan kampen var her: Finale Elverum - Hedmark og Oppland

Full kontroll

Og laget viste hvor skapet skal stå fra første sekund.

Laget scorte de to første målene i kampen, og bare en gang ledet Bækkelaget i løpet av første omgang. Mot slutten dro Elverum i fra og viste at de hadde full kontroll. Ved pause ledet laget 16-12.

En av kampens store spillere var Nacor Medina som i det første oppgjøret kom i et negativt søkelys som etter at han fikk rødt kort og kom i krangel med en tilskuer. Han scorte seks mål i første omgang.

Andre omgang

Bækkelaget åpnet andreomgang best og krøp i starten inn på Elverum. Det tok nesten sju minutter før Elverum scorte sitt første mål, nok en gang signert Nacor Medina. Bækkelaget måtte etter hvert sette frimerke på ham.

Men Elverum var aldri truet. Etter ti minutter ledet laget 19-17. Og Elverum kontrollerte kampen utover i andre omgang etter 18 minutter ledet laget 24-21. Bækkelaget kom tilbake og etter 21 minutter tok de for første gang i andre omgang ledelsent. Bækkelaget ledet også mot slutten av andre omgang, men var sjanseløse i å ta igjen de syv målene. De ledet aldri med mer enn ett mål. Mot slutten av kampen lekte Elverum seg og uavgjort 29--29 holdt i massevis. Dermed er Elverum sluttspillvinner for tredje gang.

Revansje

Nacor Medina

Nacor Medina tok en kraftig revansje etter den første finalekampen og var blant Elverums beste spillere.

Foto: Kjetil Skaug / NRK

For Nacor Medina ble kampen en stor revansje. I det første oppgjøret fikk han rødt kort og kom i krangel med en tilskuer. I kveldens kamp var han den store spilleren og scoret ti mål.

– Dette opplevdes utrolig godt. I forrige kamp tok jeg bort litt fokus fra kampen på grunn av det jeg gjorde og denne gangen skulle jeg fokusere på håndballen, sier Medina.

Han opplever det som litt tungt at seriegullet ble tapt, men han er samtidig veldig glad for at Elverum tok hjem sluttspillgullet.

– Ikke i tvil

Elverums-trener Christian Berge var ikke i tvil om hvor seieren ville ende etter at laget hans vant det første oppgjøret med sju mål.

– Men jeg sa i garderoben før kampen at vi måtte være oppmerksomme de første 15-20 minuttene, sier Berge.

Han følte at laget hadde full kontroll under hele kampen, og sier at sjøl om han gjerne også skulle tatt hjem seriegullet, så har sluttspillseier alltid betydd mye for Elverum.

Se Christian Berge om gullet:

Elverum vant sluttspillet i håndball i kveld. Kampen mot Bækkelaget endte 29-29 og dermed ble Elverum sluttspillmester til tross for at det ble uavgjort. Og et fullsatt Terningen Arena kokte allerede før kampstart.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ulykke E6 Sjoa

    Nødetatene er på vei til en ulykke på E6 ved Sjoa. Ifølge politiet har det vært en påkjørsel bakfra. Ulykkesomfang uklart.

  • En sjåfør ble fotgjenger

    UP stanset en bilist i 117 kilometer i timen i 80-sone på riksveg 3 ved Ådalsbruk litt over klokka 11.00 i formiddag. Vedkommende ble fratatt førerkortet og blir anmeldt.

  • Innbrudd og tjuveri i Alvdal

    Politiet etterforsker innbrudd og tjuveri fra Byggservice i Alvdal. Det er stjålet et strømskap. En blå, svenskregistrert bil er observert i området, skriver politiet på Twitter.