NRK Meny
Normal

Elverum tapte thrillerfinale

Elverum tapte en thrillerfinale mot Haslum med 26–28. Laget førte omtrent hele kampen, men det glapp helt på slutten.

Elverum cupfinale

BØYD HODE: Det så lenge ut til at Elverum skulle bli norgesmestre i håndball, men en sterk sluttspurt av Haslum gjorde at Elverum skuffet måtte innse at det ble sølv.

– Jeg følte vi var det lille hakket foran, og følte vi var det beste laget, men det ville seg ikke på slutten. Vi er selvfølgelig skuffet nå, vi gikk for gull, sier Elverum-kaptein Morten Nergård.

Kapteinen ledet et Elverum-lag som gikk svært offensivt ut og ledet nesten hele kampen. Men selv om de raskt fikk en firemålsledelse i andreomgang ble det til slutt tap.

– Jeg trodde når vi ledet med fire mål i andre omgang at vi skulle klare å drepe kampen, men vi greide ikke det, vi gjorde enkle feil og greide ikke å vippe det til vår fordel til slutt.

Treneren: – En fantastisk håndballkamp

Trener Mikael Apelgren syns det var en svært severdig håndballforestilling de to topplagene vartet opp med.

– Det var en fantastisk håndballkamp. Haslum fikk sitt momentum de siste ti minuttene, og vi mistet litt av selvtilliten.

Han sier de selvfølgelig ønsket et annet utfall enn et knepent tomålstap.

– Det er klart det er surt, og vi er skuffet. Det som gnager en treners hode er at vi kunne gjort ting annerledes. Men nå skal vi få litt ledig tid etter en maratonhøst, og så skal vi komme sterkere tilbake.

Elverum cupfinale

FART OG SPENST: Cupfinalen ble en svært spennende og severdig affære, med Elverum i førersetet nesten hele kampen.

Foto: Mats Sparby / NRK

Jevn første omgang

Som ventet ble det en jevn start på første omgang. Haslum er det eneste laget som har slått serieleder Elverum, og de holdt følge gjennom hele omgangen.

Elverum klarte aldri å dra ifra med mer enn to mål. Det var spesielt bakspillerne med Nikolaj Mehl i spissen som dro lasset. Mehl scoret fem mål i første omgang. Bakover kom Haslum ofte igjennom i midten. Men Bærums-laget pådro seg mange utvisninger i en omgang med høy temperatur og mange tøffe dueller.

Elverum klarte til slutt å øke ledelsen til 15–13 ved pause. Tamas Ivancsik satte inn sitt andre mål, begge på straffe i omgangens siste sekund.

Strålende start

Elverum åpnet strålende i andre omgang og gikk opp til en firemåls ledelse.

Angrepsspillet satt og laget tettet igjen mye bedre bakover, samtidig som at keeper Morten Nergaard tok det som kom.

Laget var etter ti minutter oppe i en fem målsledelse, men personlige tabber i angrep gjorde at Haslum spiste seg innpå igjen. Halvveis i andreomgangen var laget bare et mål bak igjen. Etter 18 minutter var en femmålsledelse blitt uavgjort.

Dermed ble det en thrilleravslutning på kampen. Morten Nergaard sto en god omgang bak, men Elverum brente mange sjanser. Hver gang Elverum dro litt ifra kom Haslum tilbake. To minutter før slutt sto det igjen 26–26. De to siste målene i kampen scoret Haslum som dermed ble cupmester.

Elverum førte hele kampen, men det glapp på slutten, og Haslum vant 28–26.