NRK Meny
Normal

Elverum spent før gullkampen

I morgen spiller Elverums håndballherrer seriefinale mot Haslum. Med seier blir Elverum seriemester for første gang. Trener Christian Berge innrømmer at det kan bli vanskelig å slå seriemesteren fra i fjor.

Morten Nergaard, Elverum

Keeper Morten Nergaard spiller sin siste kamp for Elverum i morgen. Han er spent før gullkampen mot Haslum.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Onsdag kveld er det duket for gullfinale i eliteserien i håndball for herrer. Haslum og Elverum har begge 33 poeng, men Haslum har bedre målforskjell.

Det betyr at elverumsingene må vinne.

– Elverum er ikke favoritt

Både treneren og spillerne er spente før kampen.

– Vi er litt «underdogs» når vi drar ned dit. Vi er ikke favoritter, men vi skal slå fra oss. Jeg er glad for at det blir en ren gullfinale. Alt kan skje i en sånn enkeltstående kamp som det der. Vi er klar for å fighte det vi kan, sier trener Christian Berge.

Haslum og Elverum har fulgt hverandre som skygger, seier for seier, de siste månedene. Da lagene møttes i Terningen Arena i november ble resultatet 32–32.

Christian Berge

Trener Christian Berger sier det blir en tøff kamp mot Haslum.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Spennende kamp

Keeper Morten Nergaard spiller sin siste kamp for Elverum før han drar til Danmark. Han gleder seg til kampen.

– Det er litt spesielt siden det betyr så mye for klubben, og det er en så viktig seriekamp. Det blir utrolig spennende. Jeg, som resten av laget, er veldig tente på å gjøre en god figur i kampen, sier Nergaard.

Trener for Haslum, Tom- Erik Skarpsno, har god tro på seier mot elverumsingene.

– Vi vet bare at vi må slå Elverum. Vi har vært i så mange lignende kamper de siste årene, så vi vet hvordan vi skal takle presset og forventningene, sier Skarpsno til budstikka.no.