Elverum rykker ned

Allerede fire runder før slutt er det klart at Elverum fotball rykker ned fra 1. divisjon.

Kevin Knappen
Foto: Elverum fotball

Elverum hadde kniven på strupen foran dagens kamp borte mot Hødd, som kjemper om opprykk til eliteserien. Elverumsingene fikk med seg 1–4 i bagasjen fra Sunnmøre, og dermed er det klart at de må spille i 2. divisjon neste år.

– Ikke moro

Lagets trener Kevin Knappen forteller at spillergruppa er skuffa, men ikke nedslått.

– Vi har jo vært klar over det kunne skje, men det er ikke moro når det nå er et faktum, sier treneren på telefon fra spillerbussen.

Laget fikk en vanskelig oppgave i den avgjørende kampen mot de regjerende cupmestrene fra Ulsteinvik, med ikke færre enn åtte spillere ute med skade, og fire med karantene. Flere unge spillere fikk sjansen.

– Vi gjør mye bra, og jeg er spesielt imponert over 15-åringen Remy Svindland på midtbanen, sier Knappen etter 1-4-tapet på Høddvoll.

Vil rykke rett opp igjen

Elverum fotball spilte i 3. divisjon så seint som i 2010. Det ble bare en sesong på nest høyeste nivå, de hvite og svarte fra Hedmark fikk et kort og tøft opphold i 1. divisjon i år.

– Overgangen fra 2. divisjon er brutal. Vi har vært for dårlige i egen 16-meter og mangler ro og erfaring til å avgjøre kampene i vår favør, sier Elverumstreneren.

– Det er ingen krise at vi rykker ned. Nå må vi se framover mot neste år og gjøre tilværelsen i 2. divisjon så kort som mulig, sier Kevin Knappen.

KIL under streken

Også Kongsvinger IL er nå under nedrykksstreken, etter at de tapte mot Follo søndag ettermiddag. Da Ullensaker/Kisa vant sin kamp, ble KIL skjøvet under streken, og det blir en svært spennende høst på Gjemselund.

– Vi er fortsatt optimister. De fire kampene vi har igjen er mot overkommelig motstand og jeg har tro på at vi klarer det, sier styreleder i supporterklubben til KIL, Stian Bergerud.

HamKam vant

HamKam vant 2–1 over Kristiansund hjemme på Briskeby. Hamarsingene ligger nå på 5. plass på tabellen, og ligger med det an til å få spille kvalifisering om opprykk til Eliteserien.

HamKam på Briskeby

HamKam-spillerne takker fansen på Briskeby etter seier over Kristiansund.

Foto: Knut Sveen / NRK