NRK Meny
Normal

Elverum kan rykke opp i dag

I dag er det duket for en skikkelig fotballthriller på Blåbærmyra stadion. Hvis Raufoss ikke tar tre poeng mot Valdres FK i ettermiddag, rykker Elverum opp i 1. divisjon.

Båbærmyra stadion

Det er duket for fotbalthriller på Blåbærmyra stadion i dag.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

Spente Raufoss-tilhengere

Raufosstilhengerne er særdeles spente i dag.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

Raufoss ligger nå sju poeng bak Elverum på tabellen, med en kamp mindre spilt. Raufoss har kniven på strupen - taper de borte mot Valdres FK i ettermiddag, kan Elverum feire at de rykker opp til fotballens nest høyeste nivå.

– Sjansen er der fortsatt. Hvis vi vinner de tre neste kampene så er det jo helt klart at vi kan rykke opp, sier Raufoss-supporterne Hans Frode Homb og Ulf Kjøstad.

– Vi har fortsatt trua

For kampen om opprykk til 1. divisjon er ikke over enda. Sikrer Raufoss minst sju poeng i sine tre neste kamper kan Raufoss sikre seg en plass i 1.divisjon neste sesong.

I tillegg er Raufoss også avhengige av at nabo Gjøvik FF klarer å stjele poeng fra Elverum i den siste kampen. Men Raufoss-kaptein Petter Senstad sier laget er topp motivert for å kjempe om å havne øverst på tabellen.

– Så lenge det fortsatt er muligheter, så har vi god tro på at vi skal gjøre jobben vår slik at vi kan gå inn i siste runde med mulighet for opprykk, sier Senstad.

Men skulle Raufoss ryke mot Valdres FK i kveld, er det Elverum som rykker opp i 1. divisjon. Når Elverumsspillerene møtes på trening klokka seks i ettermiddag, kan de være klare for opprykk uten å ha sparket en eneste ball.

– Elverum haler opprykket i land

Elverumspiller Lars Christer Kleiven sier han er spent forran kampen mellom Valdres og Raufoss i dag.

– Det blir nok litt mer glad-trening. Vi kommer nok ikke til å ha den samme fokusen på trening i kveld som det vi bruker å ha, sier Kleiven.

Det er seksten år siden sist gang Elverum spilte i 1. divisjon. Kleiven tror et opprykk blir et stort løft for klubben - og en god avslutning på hans karriere.

– Det er veldig motiverende å kanskje kunne avslutte med et opprykk. Vi har tatt steget opp i 2. divisjon og gjort det bra i to år nå. Tar vi steget opp til 1. divisjon blir det et stort løft for hele klubben, sier Kleiven.

Han tror Elverum har gode sjanser til å dra opprykket i land med det forspranget laget har.

– Jeg føler at vi er såpass fokuserte og er så nære nå at vi skal ha den roen og klare å hale dette i land, konstaterer Kleiven.

Kampen mellom Valdres FK og Raufoss starter klokken 16.00 på Blåbærmyra stadion.

Elverum stadion

I dag kan det avgjøres om det blir 1.divisjonsspill på Sentralidrettsplassen.

Foto: Linda Vespestad / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Utforkjøring i Garmo

    En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

  • Store mengder overgrepsbilder

    I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet hans egen niese. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.

  • Kan bli vinterstengt på kort varsel

    Ifølge Vegtrafikksentralen Øst, så kan fylkesveg 252 mellom Tyin og Eidsbugarden bli vinterstengt på kort varsel.