NRK Meny
Normal

Elverum kan rykke opp i dag

I dag er det duket for en skikkelig fotballthriller på Blåbærmyra stadion. Hvis Raufoss ikke tar tre poeng mot Valdres FK i ettermiddag, rykker Elverum opp i 1. divisjon.

Båbærmyra stadion

Det er duket for fotbalthriller på Blåbærmyra stadion i dag.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

Spente Raufoss-tilhengere

Raufosstilhengerne er særdeles spente i dag.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

Raufoss ligger nå sju poeng bak Elverum på tabellen, med en kamp mindre spilt. Raufoss har kniven på strupen - taper de borte mot Valdres FK i ettermiddag, kan Elverum feire at de rykker opp til fotballens nest høyeste nivå.

– Sjansen er der fortsatt. Hvis vi vinner de tre neste kampene så er det jo helt klart at vi kan rykke opp, sier Raufoss-supporterne Hans Frode Homb og Ulf Kjøstad.

– Vi har fortsatt trua

For kampen om opprykk til 1. divisjon er ikke over enda. Sikrer Raufoss minst sju poeng i sine tre neste kamper kan Raufoss sikre seg en plass i 1.divisjon neste sesong.

I tillegg er Raufoss også avhengige av at nabo Gjøvik FF klarer å stjele poeng fra Elverum i den siste kampen. Men Raufoss-kaptein Petter Senstad sier laget er topp motivert for å kjempe om å havne øverst på tabellen.

– Så lenge det fortsatt er muligheter, så har vi god tro på at vi skal gjøre jobben vår slik at vi kan gå inn i siste runde med mulighet for opprykk, sier Senstad.

Men skulle Raufoss ryke mot Valdres FK i kveld, er det Elverum som rykker opp i 1. divisjon. Når Elverumsspillerene møtes på trening klokka seks i ettermiddag, kan de være klare for opprykk uten å ha sparket en eneste ball.

– Elverum haler opprykket i land

Elverumspiller Lars Christer Kleiven sier han er spent forran kampen mellom Valdres og Raufoss i dag.

– Det blir nok litt mer glad-trening. Vi kommer nok ikke til å ha den samme fokusen på trening i kveld som det vi bruker å ha, sier Kleiven.

Det er seksten år siden sist gang Elverum spilte i 1. divisjon. Kleiven tror et opprykk blir et stort løft for klubben - og en god avslutning på hans karriere.

– Det er veldig motiverende å kanskje kunne avslutte med et opprykk. Vi har tatt steget opp i 2. divisjon og gjort det bra i to år nå. Tar vi steget opp til 1. divisjon blir det et stort løft for hele klubben, sier Kleiven.

Han tror Elverum har gode sjanser til å dra opprykket i land med det forspranget laget har.

– Jeg føler at vi er såpass fokuserte og er så nære nå at vi skal ha den roen og klare å hale dette i land, konstaterer Kleiven.

Kampen mellom Valdres FK og Raufoss starter klokken 16.00 på Blåbærmyra stadion.

Elverum stadion

I dag kan det avgjøres om det blir 1.divisjonsspill på Sentralidrettsplassen.

Foto: Linda Vespestad / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lavere bompengesatser i Innlandet

  Regjeringen har vedtatt å kutte bompengegjelden med 500 millioner kroner i 2017. For Hedmark og Oppland betyr dette rundt 145 millioner kroner noe som berører bomtakstene på E 6, E 16 og riksvei 4. Tilskuddet betyr at gjennomsnittstakstene blir redusert med rundt 10 prosent.

 • Tvestua i Hamar fredet

  Riksantikvaren har fredet Tvestua som var en husmannsplass under Åker gård i Hamar. Tvestua ligger på Elvsholmen på Midtstranda. Riksantikvar Jørn Holme mener Tvestua er et kulturminne av nasjonal verdi. Husmannsplasser er også lite representert blant fredede bygninger. Flere bygninger på Åker gård er fredet tidligere.

  Fredet husmannsplass i Hamar
  Foto: Hedmark Fylkeskommune
 • Topper kuldelista

  Leirflaten, Grotli og Folldal var blant de ti kaldeste stedene i Norge i natt, melder Meteorologisk institutt.

  Laster Twitter-innhold