NRK Meny
Normal

Elverum kan rykke opp i dag

I dag er det duket for en skikkelig fotballthriller på Blåbærmyra stadion. Hvis Raufoss ikke tar tre poeng mot Valdres FK i ettermiddag, rykker Elverum opp i 1. divisjon.

Båbærmyra stadion

Det er duket for fotbalthriller på Blåbærmyra stadion i dag.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

Spente Raufoss-tilhengere

Raufosstilhengerne er særdeles spente i dag.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

Raufoss ligger nå sju poeng bak Elverum på tabellen, med en kamp mindre spilt. Raufoss har kniven på strupen - taper de borte mot Valdres FK i ettermiddag, kan Elverum feire at de rykker opp til fotballens nest høyeste nivå.

– Sjansen er der fortsatt. Hvis vi vinner de tre neste kampene så er det jo helt klart at vi kan rykke opp, sier Raufoss-supporterne Hans Frode Homb og Ulf Kjøstad.

– Vi har fortsatt trua

For kampen om opprykk til 1. divisjon er ikke over enda. Sikrer Raufoss minst sju poeng i sine tre neste kamper kan Raufoss sikre seg en plass i 1.divisjon neste sesong.

I tillegg er Raufoss også avhengige av at nabo Gjøvik FF klarer å stjele poeng fra Elverum i den siste kampen. Men Raufoss-kaptein Petter Senstad sier laget er topp motivert for å kjempe om å havne øverst på tabellen.

– Så lenge det fortsatt er muligheter, så har vi god tro på at vi skal gjøre jobben vår slik at vi kan gå inn i siste runde med mulighet for opprykk, sier Senstad.

Men skulle Raufoss ryke mot Valdres FK i kveld, er det Elverum som rykker opp i 1. divisjon. Når Elverumsspillerene møtes på trening klokka seks i ettermiddag, kan de være klare for opprykk uten å ha sparket en eneste ball.

– Elverum haler opprykket i land

Elverumspiller Lars Christer Kleiven sier han er spent forran kampen mellom Valdres og Raufoss i dag.

– Det blir nok litt mer glad-trening. Vi kommer nok ikke til å ha den samme fokusen på trening i kveld som det vi bruker å ha, sier Kleiven.

Det er seksten år siden sist gang Elverum spilte i 1. divisjon. Kleiven tror et opprykk blir et stort løft for klubben - og en god avslutning på hans karriere.

– Det er veldig motiverende å kanskje kunne avslutte med et opprykk. Vi har tatt steget opp i 2. divisjon og gjort det bra i to år nå. Tar vi steget opp til 1. divisjon blir det et stort løft for hele klubben, sier Kleiven.

Han tror Elverum har gode sjanser til å dra opprykket i land med det forspranget laget har.

– Jeg føler at vi er såpass fokuserte og er så nære nå at vi skal ha den roen og klare å hale dette i land, konstaterer Kleiven.

Kampen mellom Valdres FK og Raufoss starter klokken 16.00 på Blåbærmyra stadion.

Elverum stadion

I dag kan det avgjøres om det blir 1.divisjonsspill på Sentralidrettsplassen.

Foto: Linda Vespestad / NRK