NRK Meny
Normal

Elverum håndball slår tilbake mot Mamelunds bondeharselering

Haslum-spiller Erlend Mamelund liker å terge Elverum håndball før kamper. Tidligere har han kalt herrelaget for bønder, så nå har de laget en egen «bondevideo».

Elverum håndball har laget en promovideo for sesongen 2015/16. Produsert av Eivind Høimyr ved Elverum folkehøgskule, med hjelp fra elever på Foto/Opplevelser.

Produsert av Eivind Høimyr ved Elverum folkehøgskole, med hjelp fra elever på Foto/Opplevelser.

Når Elverums håndballherrer møter Haslum pleier det alltid å være en ordkrig både før og etter kampen.

Bondelag

Etter at Elverum slo Haslum ut av sluttspillet i vår kalte en irritert Erlend Mamelund elverumsingene for «en gjeng med kjøtthuer», og han kalte eliteserien for «kokosligaen» etter at Elverum vant seriegullet på bekostning av Haslum i 2013.

Erlend Mamelund jubler for eliteserieseier

TERGER: Stjernespilleren Erlend Mamelund liker å harselere med Elverums håndballherrer. Nå får han svar på tiltale fra kamplystne «bønder».

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Han liker også å kalle elverumsingene et bondelag, og stilte opp i felleskjøpet-drakt en gang for å illustrere dette, men det plager ikke høyreving, Kalle Björkman.

– Vi har hele tiden spilt litt på at vi er bønder, så han ville vel bare forsterke det. Men vi har ikke tenkt så mye på Mamelunds utspill, men heller tenkt på stoltheten ved det å være bonde, sterk skogskar.

Haslums trener Tom-Eirik Skarpsno har sett videoen og synes det er morsomt at Elverum har valgt bonde som tema for videoen.

– Det er en kul video, og morsomt at de har laget litt ut av de bondegreiene. Vi kaller ofte gutta fra Elverum for bønder, så temaet er morsomt. Gøy at de ikke tar hverandre så høytidelig og er stolte av å være bønder.

Kalles inn til kamp

Elverum folkehøgskole har produsert den nye promovideoen der håndballherrene viser muskler med høygaffel, spader og motorsag. Temaet er at Norges beste håndballag kalles inn fra fjøs, jorder og militæret til kamp i Terningen Arena.

– Vi lever i det miljøet vi gjør her oppe, så når man skal promotere klubben så velger man noen ingredienser som har med det å gjøre. Videoen fokuserer på at vi vil være hele byen og regionens lag, og samles til kamp.

Tom Eirik Skarpsno, Haslum

LIKER: Haslums trener Tom Eirik Skarpsno liker videoen til Elverum håndball.

Foto: Leif Dalen/NRK

– Hvis Haslum, som kommer fra Bærum, skulle gjort noe lignende hva skulle de ha gjort, synes du?

– De får lage noe på at pappa betaler alt, at de aldri har måttet slåss for godteriet. De fikk ha noen dollarsedler og godteri som snurret rundt på banen. Nei, det er jo opp til dem å bestemme hva de vil stå for, men det er litt sånn vi ser på dem da, ler Björklund.

Haslum laget en video for noen år siden der de kjørte rundt i kabriolet og smoking, og trener Skarpsno mener at det måtte være Haslums svar på Elverums video.

– Jeg tror ikke det finnes noen konkrete planer for det akkurat nå, men jeg tipper på at det hadde vært champagne, høy sigarføring og kabriolet hadde vært vår ironiske vri på det.