Mange hundre Elverums-tilhengere samlet seg utenfor Elverumshallen sent tirsdag kveld der de tok imot gull-laget som kom i buss med politieskorte!

Det var bare jubel og store smilefjes utenfor den tradisjonsrike hallen mens de ventet på heltene. Taigaen, Norges største og mest trofaste supporter-gjeng i håndball, fikk endelig noe stort å feire med laget sitt. Gullhjelmer, gullneglelakk, gullskjerf og gull i blikket overalt!

Video Elverum sluttspillmester i håndball

Elverum sluttspillmester i håndball

Mamelund-bommen

Sekunder før slutt i den andre finalekampen smalt et Mamelund-skudd i stolpen, og Elverum var sluttspill-mester!

Erlend Mamelund, selveste Elverums-dødaren så mange ganger tidligere, bommet på Haslums siste sjanse til å få en tredje finalekamp. Haslum måtte vinne med minst seks mål i kveld. De vant med bare fem. Etter seksmåls-seier i Terningen Arena søndag, var femmåls-tapet i Nadderudhalen nok til at Elverum vant sammenlagt!

Elverum hjem med politieskorte

Elverum hjem med politieskorte.

Så mørkt ut!

Stillingen ved pause var 16-16, og oddsene for Haslum-seier sammenlagt var på dette tidspunktet nokså høye. Elverum spilte taktisk klokt og holdt unna for landslagsspillerne Mamelund, Koren, Tønnesen & co..

Christian Berge, trener Elverum håndball

Christian Berge fikk endelig lønn for strevet som trener.

Men håndball er håndball, og etter bare sju-åtte minutter av 2. omgang hadde Haslum puttet sju mål uten at tamme og nærmest paralyserte Elverums-spillere ikke klarte å score ett eneste ett! Haslum var et øyeblikk mestere!

Det så mørkt ut!

Haslum ledet med enten seks eller sju mål d et meste av 2. omgangen til det gjensto bare noen minutter.

Elverum lå seks mål under da Steffen Stegavik reduserte med en flyver! Haslum fikk sjansen til å gå opp i seksmåls-ledelse igjen. Mamelund ble spilt fri, men satte ballen i to stolpen. Dramaet var over!

De 400 tilreisende medlemmer av Taigaen kunne slippe jubelen løs!

Elverum-spillerne kommer hjem med sluttspill-bøtta.