Elverum er i finalen

Elverum er klar for finalen i sluttspillet i håndball. I en thriller av en kamp vant laget 32-31 mot Fylingen i semifinalen.

Elverum-Fyllingen

Nacor Medina og Elverum slet med å få ballen i mål i første omgang.

Les: Slik var kampen

Dårlig start

Terningen Arena kokte under kampen.

Elverum åpnet kampen forrykende, men Fyllingen kom raskt inn i kampen. Elverum slet i perioder enormt med å score. Og spesielt bakspillerne hadde store problemer med å få ballen i mål. Fyllingen førte resten av omgangen, og ledet 12-14 ved pause.

Elverum åpnet andre omgang klart best og anført av en glimrende Morten Nergaard i målet, gikk laget for første gang på svært lenge opp i en 17-16 ledelse etter sju minutter. Både angrep og forsvar fungerte mye bedre i starten av andreomgang enn i den første. Men Fyllingen bet seg fast og etter 11 minutter var laget oppe i ledelsen igjen med 19-20. Ingen av lagene nektet å gi seg og skiftet på å ha ledelsen utover i andre omgang. Ingen av lagene var oppe i mer enn to måls ledelse, men mot slutten av kampen var det ingen tvil om hvem som var best. Åtte minutter før slutt ledet Elverum 27-25, og spesielt Morten Nergaard i mål storspilte. Men Fyllingen nektet å gi seg og ledet igjen med ett mål da det var tre minutter igjen. Men Elverum avsluttet best og vant 32-31.

Elverum er dermed klar for sluttspillfinalen.

Fornøyd Berge

Elverums-trener Christian Berge var fornøyd med kampen.

– Det var to lag som absolutt ville vinne. Det var en morsom håndball-kamp og godt å stikke av med det til slutt, sier Berge som likevel synes at Elverum gjorde det unødvendig spennende for seg sjøl.

Han oppsummerer kampen slik:

– Innsatsen var slik den skal være. Men det som er morsomt er at jo eldre kampen ble, jo flere riktige valg gjorde vi. Vi spilte en helt allright kamp, sier Berge.

Han mener at laget tidvis slet noe bakover, men dette var noe laget visste fordi Fylllingen har klasseskyttere.

– Men Morten Nergaard i mål var viktig for oss, sa Berge.

Storspilte

Det ble en jevn og tøff kamp.

Morten Nergaard som storspilte i mål i andre omgang var også fornøyd.

– Det var som forventet. Det var tøft og jevnt gjennom hele kampen. Vi greide heldigvis å dra det i land. Det var utrolig gøy, sier Nergaard.