NRK Meny
Normal

Else Marie trodde det var slutt

Else Marie Ringvold fra Østre Gausdal trodde hennes siste time var kommet da tornadoen feide over Flutua camping på Biristrand.

Else Marie Ringvold
Foto: Torvild Sveen / NRK

- Men nå er jeg bare glad for at vi alle er i live, sier Ringvold.

Hun, samboeren og sønnen ble innlagt på sjukehuset onsdag kveld.

Campingvogna ble fullstendig rasert. Det samme ble bilen til familien.

- Jeg vet ikke når jeg drar tilbake. Men jeg tror ikke vi setter noen campingvogn der i år, sier hun.

 Holdt seg fast

- Først kom tordenværet. Deretter kom regnet og så hagl. Det var utrolig. Jeg trodde ikke det var mulig å oppleve noe slikt. Jeg prøvde som best jeg kunne å holde meg fast, men det ble vanskelig etterhvert som vinden økte. Dessuten var jeg bekymret for familien min, sier Ringvold.

Hun, samboeren og sønnen ble innlagt ved sjukehuset på Lillehammer. Samboeren gjemte seg ved bilen, som ble ødelagt da furua ved campingvogna kom deisende. Sønnen var inne i campingvogna og den ble løftet opp og veltet rundt.

Campingvogna til Else Marie Ringvold
Foto: Torvild Sveen / NRK

Usikker når hun kommer tilbake

Akkurat nå er hun usikker på når hun vender tilbake til Flutua camping på Biristrand.

- Nei, det vet jeg ikke. Nå får vi komme til hektene alle sammen først. En liten tur for å rydde opp litt blir det nok, men vi vil nok ikke sette opp noen ny campingvogn der i år, sier Ringvold.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Fullbooka på to minuttar

    To minuttar tok det å få fullbooka neste års utgåve av sykkelløpet Jotunheimen Rundt. Det skriv Sogn Avis. Det 430 kilometer lange løpet frå Lærdal via Fagernes og Lom til Sogndal blir neste år arrangert for 28. gang. Då påmeldinga vart lagt ut 1. desember vart dei 600 plassane rivne bort. Allereie står det 1.200 på ventelista.

    Jotunheimen Rundt
    Foto: Jan Christian Jerving / NRK
  • Vil felle Slettås-flokken

    SP fremmer i dag forslag i Stortinget om å felle Slettås-flokken. De ber regjeringen gi fellingstillatelse for ulvene i tråd med den lokale rovviltnemndas ønske. Begrunnelsen fra partiet er at flokken truer lokale næringer og oppfører seg aggressivt.