NRK Meny
Normal

Elgjakta foran alt

Halve buss-selskapet vil jakte elg, og da går vel ikke hjula rundt? Joda, i egjaktgale Engerdal er det en løsning for alt!

Elg
Foto: Lise Gro Andersen/NRK

Halvparten av Åmot/Engerdal sine sjåfører i Engerdal reiser på jakt neste uke.  

Det syns ledelse og ikke-jaktende kolleger at de skal gjøre, og strekker seg så langt at noen flytter fra Rena til Engerdal for å få hjula til å gå rundt.

 

Gjensidig hjelp

I neste uke tar halvparten av de 8 faste sjåførene i selskapet seg fri for å dra på elgjakt. Rutesjef  Jørn Røstdalen har tatt mange telefoner for å få andre til å stille opp, men mener det ikke er noe problem.

Vi syns de skal få jakte, for de ansatte hjelper oss ved andre anledninger, sier Røstdalen, som får holder bussene i rute ved å tilkalle reservesjåfører og flytte om på folk. 

 

Norgesrekord i elgjakt

Engerdal er en egjaktgal kommune, og kommunen i landet med flest jegere, sett i forhold til antallet innbyggere. Halvparten av mannfolka i Engerdal går på elgjakt.

Men det gjør ikke buss-sjåfør Arild Stormoen fra Rena i Åmot. Han jobber i samme selskap som de åtte jegerne, og han flytter nå til Engerdal for en stund for å hjelpe de jaktglade kollegene sine.

Søndag flytter jeg til Femund ei uke, for det er viktig at folk får dyrket hobbyen sin, sier Stormoen, som har trådd til hvert år siden 2001.  

illustrasjonsfoto
Foto: Rainer Prang / NRK

Vinn-vinn-situasjon

Renamannen er sjøl ikke noen jeger, så han forsaker sånnsett ikke elgjakta for å hjelpe andre. Og så får han noe tilbake, for Stormoen tar med seg fiskestanga til bruk på fritida.

- Femunden er jo et fint fiskevann, og jeg er glad i å fiske, så dette blir jo rene vinn-vinn-situasjonen dette, mener Stormoen.