NRK Meny
Normal

Elg med refleks inntok Elgstua

Med refleksbånd og selvlysende gevir ble Refleksdagen markert i morgenrushet utenfor Elverum.

Unge og gamle satte på seg refleksgevir for å markere refleksens dag.

Elger i alle aldre hadde tatt oppstilling i morgenrushen for å markere Refleksdagen. Amalie Mittet Fosnes og Anna Hafslund bidro på Refleksdagen før de skulle på skolen.

Trafikkampanje ved Elgstua

En elgokse speider utover morgentrafikken.

Foto: Kristian Rostad / NRK

Elgjakta skremte ikke refleks-aktivistene i morgentimene i dag. Trygg Trafikk valgte en litt utradisjonell måte å markere Refleksdagen på, og morgentrøtte bilister møtte et uvanlig syn utenfor Elverum.

Selvlysende elg i alle aldre var stasjonert på Elgstua der de gjorde sitt ytterste for å gjøre trøtte bilister oppmerksomme på refleksbruk. Refleksaktivistene delte ut refleksbånd til forbipasserende og gjorde sitt beste på å spre informasjon om refleksbruk grytidlig på morgenkvisten.

Tung hodepryd

Folk fra Pensjonistforeningen og elever ved Løten ungdomsskole utgjorde elgflokken, og det var ikke bare enkelt å bære tunge gevir på små hoder.

– Man får litt dårlig balanse, så det gjør det litt vanskelig å løpe etter folk for å gi bort reflekser, forklarte skoleelev Amalie Mittet Fosnes til NRK.no.

Gevirene er laget av drivved fra Mjøsa, tapet sammen med refleksbånd og festet til hodet med hårbøyler.

– Tuter og vinker

Hedmark er fylket i Norge der det skjer flest viltpåkjørsler, og i høstmørket er det ekstra viktig å være påpasselig med hva som kan dukke opp langs veikanten.

Distriktsleder i Trygg Trafikk Hedmark, Marianne Mittet Solbraa, var godt fornøyd med aksjonen som startet kl. 06.30.

– Vi håper dette kan få folk til å huske på hvordan man kan være synlig i trafikken, og responsen har vært veldig god. Folk tuter og vinker til oss, så her er det bare hyggelig å stå, sa Mittet Solbraa.

Trafikkampanje ved Elgstua

Det var til tider travelt for elgene i krysset mellom RV3 og RV25.

Foto: Kristian Rostad / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Dømt for å ha tent på hus

  To menn i 20-åra er dømt for å ha tent på en bolig på Jevnaker i mai 2014. Det skriver Hadeland. Huset var tomt og ble brukt som en avlastningsbolig for barn. Ifølge avisa slipper de to å sone i fengsel på grunn av tungtveiende personlige forhold.

 • Dyr ulvesommer

  Kostnadene etter sommerens ulveangrep på sau på Hadeland , Toten og Hurdal er på nær 3,5 millioner kroner. Fylkesmannen i Oppland har sendt Klima- og miljøverndepartementet oversikt. Rundt 300 sauer er påvist tatt av ulv i disse områdene i sommer.

  Sauekadaver etter ulveangrep i Gran
  Foto: Privat
 • Bønder satser på fiskeoppdrett

  Fylkesrådet i Hedmark har godkjent det første anlegget for landbasert oppdrett av røye. 20 bønder fra nord i Østerdalen til Våler i sør vil satse på oppdrettsfisk. På sikt håper initiativtakerne at fiskeoppdrett skal bli like stort som skogbruk.