NRK Meny
Normal

Elg med refleks inntok Elgstua

Med refleksbånd og selvlysende gevir ble Refleksdagen markert i morgenrushet utenfor Elverum.

Unge og gamle satte på seg refleksgevir for å markere refleksens dag.

Elger i alle aldre hadde tatt oppstilling i morgenrushen for å markere Refleksdagen. Amalie Mittet Fosnes og Anna Hafslund bidro på Refleksdagen før de skulle på skolen.

Trafikkampanje ved Elgstua

En elgokse speider utover morgentrafikken.

Foto: Kristian Rostad / NRK

Elgjakta skremte ikke refleks-aktivistene i morgentimene i dag. Trygg Trafikk valgte en litt utradisjonell måte å markere Refleksdagen på, og morgentrøtte bilister møtte et uvanlig syn utenfor Elverum.

Selvlysende elg i alle aldre var stasjonert på Elgstua der de gjorde sitt ytterste for å gjøre trøtte bilister oppmerksomme på refleksbruk. Refleksaktivistene delte ut refleksbånd til forbipasserende og gjorde sitt beste på å spre informasjon om refleksbruk grytidlig på morgenkvisten.

Tung hodepryd

Folk fra Pensjonistforeningen og elever ved Løten ungdomsskole utgjorde elgflokken, og det var ikke bare enkelt å bære tunge gevir på små hoder.

– Man får litt dårlig balanse, så det gjør det litt vanskelig å løpe etter folk for å gi bort reflekser, forklarte skoleelev Amalie Mittet Fosnes til NRK.no.

Gevirene er laget av drivved fra Mjøsa, tapet sammen med refleksbånd og festet til hodet med hårbøyler.

– Tuter og vinker

Hedmark er fylket i Norge der det skjer flest viltpåkjørsler, og i høstmørket er det ekstra viktig å være påpasselig med hva som kan dukke opp langs veikanten.

Distriktsleder i Trygg Trafikk Hedmark, Marianne Mittet Solbraa, var godt fornøyd med aksjonen som startet kl. 06.30.

– Vi håper dette kan få folk til å huske på hvordan man kan være synlig i trafikken, og responsen har vært veldig god. Folk tuter og vinker til oss, så her er det bare hyggelig å stå, sa Mittet Solbraa.

Trafikkampanje ved Elgstua

Det var til tider travelt for elgene i krysset mellom RV3 og RV25.

Foto: Kristian Rostad / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ber om etterlønn

  Tidligere fylkesordfører i Hedmark, Dag Rønning ber om 200.000 kroner i etterlønn, skriver Østlendingen. Han trakk seg som fylkesordfører i januar etter varsler om upassende oppførsel. Fylkesordfører Arnfinn Nergård anbefaler fylkestinget å si ja.

  Tidligere fylkesordfører i Hedmark, Dag Rønning
  Foto: Hedmark fylkeskommune
 • Ingvild Flugstad Østberg nr. 4

  Ingvild Flugstad Østberg fra Gjøvik gikk inn til 4. plass på 30 kilometer med skibytte på OLs siste dag i Sør-Korea. Hun ble slått på oppløpet av svenske Stina Nilsson(bildet).

  VINTER-OS 2018 SKIDOR LÄNGD 30 KM KLASSISKT DAMER
  Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix
 • Kortere rettsdager i Valdres-saken

  Rettssaken mot kvinnen som er siktet for omsorgssvikt etter at hennes 13 år gamle datter døde av avmagring, tilrettelegges med kortere dager i retten. I fjor ble rettssaken avbrutt etter to dager og kvinnen ble akuttinnlagt på sykehus.

  13-åring funnet død i Valdres
  Foto: Arne Sørenes / NRK